У школі чи вдома. Яку форму навчання в школах підтримують українці

2767 0
Кажуть, що ситуація з весняним карантином негативно вплинула на дитячу успішність в школах.

Більшість опитаних українців негативно ставляться до запровадження обмежувальних заходів під час цьогорічного навчання у школах, а ось думки щодо обов’язкового носіння масок для учнів під час шкільних перерв розділилися – одні за (49%), інші проти (45%). Про це йдеться у дослідженні соціологічної групи «Рейтинг».

Читайте також: Уроки просто неба та маски на перерві. Якою буде школа у вересні

Водночас, половина опитаних вважають оптимальними протикарантинні правила для шкіл, запроваджені з вересня. Лише чверть вважають їх надто жорсткими.

Найбільше українці хотіли, щоб їх діти таки відвідували школи і була дотримана традиційна форма навчання. Таких 72%. За дистанційну освіту лише 5%, решта підтримують змішану форму. Респонденти дотримуються думки, що ситуація з весняним карантином досить негативно вплинула на успішність навчання дітей у школах. Схожі настрої та очікування і щодо навчання цього року.

Доступ до онлайн навчання мали практично усі (86%). Найчастіше для занять діти використовували Viber, на другому місці Zoom, далі в рейтингу Skype, телеуроки або ж Google classroom.

Опитування проводили з 1 до 5 вересня 2020 року у всіх підконтрольних обласних центрах. У ньому взяли участь 2 500 респондентів віком від 18 років і старші.

Читайте також: Діти мають розуміти, що з ними відбувається. Як Covid-19 вплине на новий навчальний рік

Нагадаємо, що у Львівській області три школи проводять дистанційне навчання через коронавірус – у Ходорові Жидачівського району, у селі Козьова Сколівського району і в селі Великосілки Кам'янко-Бузького району. Також у трьох школах Львова по одному класу перевели на 14 днів дистанційного навчання. Ідеться про школу «Джерельце», школу №46 та школу №43. 

Загалом у школах Львова працюють понад 9600 людей, а у садочках – 4650.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!