Яким буде парк розваг, який планують звести поблизу Львова

41030 0
Великий відпочинковий комплекс планують облаштувати у Брюховичах, на території колишньої військової частини.
Фото:Рinterest

Фото:Рinterest

Влітку у Львові планують оголосити архітектурний конкурс на будівництво великої рекреаційної зони із дитячим парком розваг та масштабними спортивними спорудами. Нині у Львівській міській раді завершують напрацьовувати технічне завдання для конкурсу. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Антон Коломєйцев.  

Читайте також: Чи можна на львівській телевежі зробити оглядові майданчики

Великий відпочинковий комплекс планують облаштувати у Брюховичах, на території колишньої військової частини. Йдеться про колишній 731-й артилерійський склад, військове містечко № 160 у Брюховичах. Це має бути спортивна громадська рекреаційна забудова зі збереженням зелених насаджень.

«Цього літа оголосимо конкурс. Там бачимо парк розваг, але не на усій території, бо цінною є природа, територію не використовували довгий час. Там чудові соснові дерева. Оскільки Львів має амбіції проводити масштабні спортивні змагання, плануємо сформувати тут базу для їх проведення. Йдеться про різні види спорту. Територія зручно розташована, є доїзд з Північної об’їзної», – зазначив Антон Коломєйцев.

Він додав, що на території має бути і парк розваг, сімейний із атракціонами та, можливо із влаштуванням басейнів чи інших водних об’єктів для рекреації.

«Ми дамо це все на конкурс, щоби учасники, архітектори визначили, як краще при тому рельєфі, залісненні цю землю використати. Основною умовою буде максимальне збереження дерев», – зазначив він.

До втілення проєкту місто планує залучити інвесторів.

Читайте також: У Львові поблизу Стрийського парку зведуть 14-поверхівку

Додамо, що у квітні виконком Львівської міської ради погодив план розвитку території військової частини. 20 травня, рішенням сесії територію військової частини прийняли у власність Львівської міської територіальної громади.

Нагадаємо, що про амбіції збудувати поблизу Львова щось на зразок Europa Park в Німеччині міський голова заявляв у липні 2020 року, напередодні виборів міського голови.

Вікторія Савіцька

На фото Європа-Парк — другий за відвідуваністю парк розваг у Європі після Діснейленду в Парижі. Розташований у місті Руст у Німеччині 

 
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!