У школах Львова та області можуть змістити різдвяні канікули через локдаун

15295 0
Зимові канікули або продовжать, або скажуть вчитися дистанційно.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Через запровадження локдауну, який в Україні триватиме з 8 до 24 січня, школярам можуть змістити канікули. Різні школи по-різному відреагували на рішення Кабміну і вже готують зміни в навчальному процесі. Про це Тvoemisto.tv зазначила начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи Департаменту освіти Львівської ОДА Ірина Сислюк.

Читайте також: Локдаун вводять з 8 січня. Що працюватиме, а що – ні

За її словами, як і коли саме працюватимуть школи у січні, кожен заклад вирішуватиме самостійно.

«Єдиного рішення по школах немає. Відповідно до чинного законодавства, кожна школа на педагогічній раді має право сама приймати рішення. Уже відомо, що деякі школи таки залишать канікули з четверга, 24 грудня, і до понеділка, 11 січня. Решта два тижні, в які ще діятиме локдаун, переведуть учнів на дистанційне навчання. Також є школи, які канікули змістять», – каже Ірина Сислюк.

За її словами, частина шкіл вже прийняла рішення піти на канікули з четверга, 31 грудня, а на навчання повернутися не у понеділок, 18 січня, а 25-го.

«У ці дні школи не проводитимуть дистанційного навчання, але згодом  ущільнять весняні або літні канікули. Тобто, внесуть зміни у структуру освітнього процесу і, можливо, на 2 дні скоротять весняні канікули, або ж на 2-3 дні продовжать навчання в червні», – каже Ірина Сислюк.

Читайте також: Ресторани у новорічну ніч працюватимуть до першої години ночі

Нагадаємо, Кабмін запроваджує в Україні локдаун із 8-го до 24-го січня включно. На час локдауну буде заборонена робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки і замовлення на виніс), непродовольчих магазинів та ринків, кінотеатрів, розважальних закладів, закладів культури, фітнес-центрів, спортзалів, басейнів, ТРЦ (за виключенням торгівлі продуктами, ліками) та різдвяних ярмарків. Заборонені будуть культурні та інші масові заходи. Салони краси, перукарні працюватимуть виключно за записом. На канікули також відправлять всі заклади освіти, окрім дитячих садків. Офісам рекомендують перевести працівників на дистанційну роботу. Водночас із встановленими обмеженнями помаранчевої зони карантину продовжить працювати громадський транспорт. Працюватимуть продуктові, аптеки, банки, поштові відділення, АЗС і готелі.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!