Чи зростуть тарифи за електроенергію для населення з 1 жовтня. Пояснення Міненерго

12615 0
Ціни на електричну енергію не переглядали з 2017 року.
зображення: соцмережі

зображення: соцмережі

Міністерство енергетики спростувало інформацію про те, що з 1 жовтня українців чекає підвищення тарифів на комунальні послуги, мовляв, ціна на перші 100 кВт/год електроенергії для населення підвищать фактично удвічі. Про це йдеться на сайті відомства.

«Міненерго та Уряд неодноразово наголошували, що в умовах складної соціально-економічної ситуації ціна електричної енергії для населення до кінця поточного року залишатиметься незмінною. Тарифи на електроенергію, що відпускаються населенню, встановлені постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 26.02.2015 № 220», – йдеться у повідомленні.

 

Згідно з цією постановою, ціна на електричну енергію становить (з ПДВ):

• до 100 кВт/год – 90 коп. за кВт/год,

• понад 100 кВт/год – 168 коп. за кВт/год.

У Міністерстві також наголошують, що ціна на електричну енергію для населення в Україні не переглядалася з 2017 р. і наразі є найнижчою серед усіх країн Європи. У тому числі – в 1,2-2 рази нижчою ніж в сусідніх з Україною країнах.

Нагадаємо, Міністерство енергетики уже зазначало, що тариф на електроенергію для побутових споживачів у 2020 році не зміниться навіть попри те, що генерація дешевої атомної енергії зменшиться на користь дорожчої теплової та «зеленої».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!