ЄС змінює правила в’їзду у Шенгенську зону. Що зміниться

15641 0
Нові правила запрацюють із 2021 року.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Через рік Євросоюз запроваджує Європейську інформсистему авторизації подорожей (ETIAS), що змінює умови безвізових подорожей для громадян третіх країн, серед яких Україна, Австралія, Бразилія, Велика Британія, Канада та США. Про це інформують у Місії України в ЄС.

Читайте також: Потопити «човників»: репортаж із черги на пункті пропуску в Шегинях

Європейський парламент змінив правила в’їзду на територію Шенгенської зони ще у липні 2018 року. Перед поїздкою до держав-членів ЄС українцям необхідно буде отримати попередній дозвіл на поїздку, подавши онлайн-заявку.

Видача авторизації на подорож займатиме декілька хвилин, якщо в правоохоронних органів ЄС не буде застережень чи потреби глибшої перевірки.

За кожне звернення заявник повинен буде сплатити комісію 7 євро (для осіб, молодших 18 та старших 70 років –безкоштовно). Авторизацію діятиме впродовж трьох років або до завершення терміну дії паспорта. У разі відмови у в’їзді через ETIAS, особа матиме право подати апеляцію на рішення системи.

Дозвіл буде  потрібен тільки для подорожей у країни Шенгену. Чотирьох «нешенгенських» членів ЄС, охоплених безвізом – Румунії, Болгарії, Хорватії та Кіпру – нововведення не стосуються.

Читайте також: Львів отримає відзнаку від Ради Європи

Попередня авторизація дозволить Європейському Союзу завчасно ідентифікувати осіб, що можуть становити певну загрозу. Нова система також дозволить суттєво зменшити кількість відмов у в’їзді до ЄС безпосередньо при перетині кордону.

Відмовити у в’їзді можуть через низку причин, зокрема: загроза тероризму від конкретної особи, обґрунтована підозра щодо причетності до злочинної діяльності, наявність даних, що цей турист планує залишитися в ЄС нелегально, або наявність порушень, вчинених раніше у країнах ЄС.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!