Із 1 липня у дитячій лікарні на Орлика запрацює оновлене відділення невідкладної допомоги

3196 0
Відділення передбачає поділ на три зони.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

У львівській міській клінічній дитячій лікарні, що на вулиці Пилипа Орлика, із 1 липня запрацює відділення невідкладної допомоги, що буде поділене на три зони. Кілька з них уже готові і працюють. Про це Тvoemisto.tv розповів головний лікар дитячої лікарні Дмитро Квіт.

Читайте також: На першу трансплантацію у лікарні на орлика очікує трирічна дитинка

Відділення матиме три зони:

  • зелену – для пацієнтів, які приходять за скеруванням сімейного лікаря з неважкими станами, що передбачають планову госпіталізацію;
  • жовту – для пацієнтів, які звертаються без скерування від лікаря, потребують додаткових обстежень і, можливо, потребуватимуть короткотривалої госпіталізації для вирішення питання щодо лікування надалі;
  • червону – для надання невідкладної допомоги дітям з травмами, порізами, укусами, судомами тощо.

 

«З 1 липня у нашій лікарні плануємо відкрити перше в Україні відділення невідкладної допомоги в структурі дитячих лікарень, що передбачає зелену, червону і жовту зону. На сьогодні ми вже відкрили жовту зону, де є спостереження за пацієнтами. Також маємо червону зону і йдуть завершальні ремонтні роботи з облаштування зеленої зони, коли, так би мовити, пацієнти приходять своїми ногами», – каже Дмитро Квіт.

За його словами, така структура, яка запрацює у дитячій лікарні, є у всіх європейських багатопрофільних дитячих і дорослих лікарнях, які надають невідкладну допомогу.

Читайте також: У дитячій лікарні на Орлика відкрили нове відділення. Перших пацієнтів вже лікують

«Ми є якраз тією лікарнею, де надають невідкладну допомогу дітям і міста, і області. Наприклад, незважаючи на те, що вже рік як у нас вирує коронавірус, без скерування лікаря первинної ланки до нас за наданням тієї чи іншої невідкладної допомоги – гарячки, переломів, погіршення стану – звернулося понад 25 тисяч дітей. Часто такі діти не вимагають госпіталізації, тому дуже важливо лікарні мати різні зони допомоги», – додав головний лікар.

Нагадаємо, раніше йшлося, що загальна вартість проєкту відділення невідкладної допомоги у дитячій лікарні Львова, розробленого 5 років тому американською консалтинговою компанією, становить 36 млн грн. Це буде перше відділення невідкладної допомоги в Україні серед дитячих лікарень.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!