З 1 жовтня в Україні здорожчають комунальні тарифи

10130 0
Ціни змінять на опалення, гарячу воду та електроенергію.
фото: tv.ua

фото: tv.ua

В Україні з 1 жовтня 2021 року змінять тарифи на опалення, гарячу воду і електропостачання для населення. За опалення, як і електроенергію, доведеться платити майже на половину більше. Про це йдеться в постанові Кабміну №859 від 11 серпня 2021 року.

Читайте також: Накопичуй сам. Розмова з міністеркою соцполітики

Тарифи на опалення і гарячу воду

З 1 жовтня цього року в Україні тарифи на опалення збільшать до 40%. Все буде залежати від населеного пункту. Середньозважена вартість однієї гігакалорії тепла буде на рівні 2151,77-2433,90 грн/кв. м.

А тариф на гаряче водопостачання складатиме 109,55-122,17 грн/куб. м.

Тариф на електроенергію

Згідно з документом, Кабмін зафіксував ціну електроенергії для побутових споживачів на рівні 1,44 грн за кВт-год при обсязі споживання не більше 250 кВт-год на місяць. Цей тариф діятиме до 30 квітня 2022 року.

Зокрема, з 1 жовтня тариф на послуги постачальника «останньої надії» становитиме 1238,17 грн МВт-год (без ПДВ). Натомість у минулому кварталі цей тариф становить 613,16 грн МВт-год.

Водночас, для побутових споживачів із обсягом споживання понад 250 кВт-год на місяць ціна залишиться на рівні 1,68 грн за кВт-год. Цей тариф закріпили для колективних побутових споживачів, гуртожитків, які розраховуються за електроенергію за загальним лічильником.

Також така ціна залишиться за дачними і дачно-будівельними кооперативами, садовими товариствами, гаражно-будівельними кооперативами на технічні цілі та освітлення території. До цієї ж категорії віднесли юридичних осіб, які здають житло для внутрішньо переміщених осіб, і релігійний організацій.

Нагадаємо, що напередодні уряд заявив про зниження тарифів на електроенергію для населення. Тариф на електроенергію для домогосподарств, які споживають менше 250 кВт-год, мають знизити з 1,68 грн до 1,44 грн за кВт.

В той же час для тих українських родин, які споживають більше 250 кВт-год на місяць, тарифи залишаються без змін. А нові правила запрацюють з 1 жовтня.

Додамо, що востаннє Кабмін підвищував тариф на електроенергію 1 січня 2021 (до 1,68 грн/кВт-год).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!