Медики у Львові рятують молоду дівчину із Covid-19 та енцефалітом

12008 0
На лікування дівчини необхідні дороговартісні ліки. На день сім’я витрачає близько 80 тисяч гривень, тож просять усіх небайдужих долучитися до допомоги.
Фото: ФБ Марти Вальків

Фото: ФБ Марти Вальків

У реанімації Львівської лікарні швидкої медичної допомоги перебуває 21-річна львів’янка Марта Вальків, якій медики діагностували Covid-19 та вірусний енцефаліт. Спочатку вважали, що причиною погіршення стану здоров’я міг стати укус кліща, проте зараз цю версію відкидають. Про це Тvoemisto.tv розповів батько дівчини – Володимир Вальків.

Читайте також: Львів’ян просять допомогти важкохворому Ромчику Роїку зібрати кошти на подальше лікування

На лікування дівчини необхідні дороговартісні ліки. На день сім’я витрачає близько 80 тисяч гривень, тож просять усіх небайдужих долучитися до допомоги.

За словами Володимира Вальківа, стан доньки дуже важкий. Вчора їй робили повторне МРТ, яке показало, що вогнище збільшується.

«Лікарі точно не знають, що за вірус міг спричинити такий стан і чи взагалі це був вірус. Вже зараз лікарі відкидають, що це все спричинив укус кліща. З минулої п’ятниці доньку перевели у ковідне відділення, оскільки діагностували коронавірсну інфекцію. Тиждень до того їй було погано, але вона лежала у звичайному відділенні, без високої температури», – каже батько.

Як розповів Володимир Вальків, його донька Марта – майбутній медик. Дівчина навчається у Тернопільському національному медичному університету імені І. Горбачевського.

«У перших числах вересня донька була в Тернополі, ходила на пари у виш. У п’ятницю, 3 вересня, повернулася до Львова. Я її навіть зустрічав. Вже тоді в доньки була якась дезорієнтація. Казала, що не знає, що з нею робиться. Потім почало «тягнути» ліву руку і ліву ногу. Ми самі її відвезли в лікарню за допомогою, а за тиждень її вже перевели в реанімацію», – каже Володимир Вальків.

Як зазначили Тvoemisto.tv у пресслужбі Львівської лікарні швидкої допомоги, стан дівчини важкий, вона перебуває у реанімації. 21-річній пацієнтці діагностували Covid-19.

«Стан дівчини не викликаний укусом кліща. Так, укус кліща був, але стан її здоров’я з тим не пов’язаний. За попередньою інформацією, медики діагностували вірусний енцефаліт та коронавірусну інфекцію, але обстеження продовжується і остаточний діагноз буде згодом», – пояснили у лікарні.

Скільки триватиме лікування Марти Вальків, медики сказати не можуть.

Для тих, хто хоче допомогти сім’ї для лікування молодої дівчини, відкрили рахунок.

Реквізити:

5168 7451 0579 7994 (Приватбанк)

Вальків Галина Степанівна – мама дівчинки

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!