З наступного тижня львів’яни почнуть отримувати другу дозу вакцини від Covid-19

1520 0
Наразі йдеться про тих, хто отримав щеплення вакциною Pfizer.
Фото: Steven Cornfield for unsplash

Фото: Steven Cornfield for unsplash

Починаючи з наступного тижня львів’яни почнуть отримувати другу дозу вакцини від Covid-19. Наразі йдеться лише про тих людей, які отримали щеплення вакциною Pfizer. Про це Тvoemisto.tv розповіла головна епідеміологиня Львівщини, директорка Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Іванченко-Тімко.

Читайте також: Львівщина отримала нову партію вакцин «Рfizer» та «Аstrazeneca». Деталі

За її словами, другу дозу вакцини зможуть отримати мешканці та персонал будинків для літніх людей.

«Другу дозу вакцини від коронавірусу львів’яни зможуть отримувати вже з понеділка наступного тижня. Але, звісно, це залежить від того, якою вакциною людей вакцинували. Наприклад, ті, хто отримав щеплення вакциною AstraZeneca (CoviShield), другу дозу отримають через 12 тижнів. Ті, кого вакцинували Pfizer (Comirnaty) – через 21 день, а ті, хто має вакцину CoronaVac – на 28 день. Відтак, з наступного тижня у нас будуть перші мешканці Львівщини, які отримають другу дозу вакцини Pfizer. Йдеться про тих, хто перебуває у будинках для людей похилого віку», – каже Наталія Тімко-Іванченко.

Читайте також: Чи потрібно вакцинуватися від Covid-19 тим, хто перехворів і має антитіла

Загалом, за її словами, станом на сьогоднішній ранок, серед мешканців Львівщини провакцинували 52 181 людину. З них вакциною CoronaVac – 3328 осіб, Pfizer – 1470, AstraZeneca (виробництва Південної Кореї) – 8 990 людей, а CoviShield (AstraZeneca, виробництва Індії) – 38 393 людей.

Нагадаємо, в Україну перша партія американсько-німецької вакцини Pfizer/BioNTech прибула 16 квітняВакцинацію препаратом Pfizer розпочали 18 квітня в будинках для людей похилого віку.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!