За 12 днів розгорнулися з нуля. У новому Covid-корпусі Лікарні швидкої допомоги відкрили перші палати

4844 0
Це відділення відкривають для резерву, аби мешканцям не відмовляли у госпіталізації, каже головний лікар Олег Самчук.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У Лікарні швидкої допомоги розгорнули 50 ліжок для прийому хворих із коронавірусом у стані середньої важкості. Уже запрацювали 7 палат. Кожне ліжко підключене до кисневого концентратора. До 1 грудня тут мають відкрити 350 ліжок для резерву.

За словами головного лікаря Олега Самчука, кожні 3-4 дні тут відкриватимуть по 50 ліжок. У нове відділення закупили 100 концентраторів, 2 ультразвуки, 2 рентген-апарати та інше медичне обладнання. Також тут облаштували кабіну для дезінфекції медиків.

Сьогодні у місті лікують 579 людей із запаленням легень, з них 370 із підтвердженою коронавірусною інфекцією. 

Ремонтні роботи у відділенні проводять 7 будівельних компаній. За кошти лікарні провели кисень, докупили спецобладнання.

Перші сім палат відкрили через 12 днів після початку ремонту. Сьогодні сюди переведуть 50 пацієнтів із терапевтичного відділення лікарні, де необхідно також провести ремонт.

За словами Олега Самчука, у новому відділенні безперервно тривають роботи із підключення кисню. Об'єми планують збільшити із 3 до 8 тонн кисневого резервуару, а пізніше до 11 тонн кисню. Потреби у кисні надзвичайно великі, каже головний лікар.

«У нас щодня у лікарні перебуває до 300 важких пацієнтів. Це відділення має розвантажити медзаклад. І дати львів'янам впевненість, що їхні близькі зможуть потрапити у лікарню, і їм не відмовлять у госпіталізації», – каже головний лікар.

Також для прийому хворих тут переоблаштовують актовий зал на 50 ліжок із зонуванням на чоловіче та жіноче відділення.

У цих приміщеннях до цього часу знаходився Львівський медичний коледж післядипломної освіти, який «з'їхав» звідси на період Covid-19, щоб тут розгорнули Covid-корпус.

«Ми оформили уже 20 лікарів різних спеціальностей, 25 медсестер та санітарок. Тому наразі відділення забезпечене персоналом. Хоча потреба на весь корпус, на 350 ліжок, це 50 лікарів, 200 медсестер і 50 санітарок», – розповів у коментарі Тvoemisto.tv головний лікар.

Фото та відео Тараса Бабенчука

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!