За допомогою розсилки у Львові закликають підтримати петицію про демонтаж пам’ятника Моцарту

1938 0
Також поширюють інформацію про те, що площу хочуть перейменувати.

У Львові за допомогою розсилки у Facebook закликають підтримати петицію про демонтаж пам’ятника сину Моцарта. У повідомленнях також йдеться про те, що площі хочуть дати назву «площа Музики». 

«Останній день голосування. Треба 146 голосів. Голосувати може будь-хто з України», - йдеться в розсилці.

Петицію про скасування рішення ЛМР про встановлення алегоричної скульптурної композиції (пам’ятного знака) Франца Ксавера Моцарта на пл. Є. Маланюка зареєстрував депутат ЛОР Володимир Квурт 7 липня. Вона набрала 364 голоси.

Читайте також: У Львові пропонують змінити порядок встановлення пам'ятників у місті

У Львові згодом зареєстрували ще одну петицію, яку подала львівська мисткиня та виконавиця авторських пісень Наталія Криничанка. Вона набрала 249 голосів. 

Львів'яни досі неоднозначно реагують на нову скульптуру у Львові, яка з'явилася на площі Маланюка. Одні кажуть, що вона має право на життя, інші не можуть до неї звикнути, але більшість містян, яких опитало Тvoemisto.tv, не розуміють, про що вона, що за алегоричний образ з'явився у громадському просторі, що він означає і для чого він тут.

У матеріалі Tvoemisto.tv автор скульптури Франца Ксавера Моцарта Себастьян Швайкерт в екслюзивному розповів, чому у Моцарта дві лівих ноги, чудернацька перука та велетенська рука. Текст читайте за посиланням

Читатайте також: У Львові стався феномен. Чому пам'ятник Моцарту не потрібно демонтувати

Нагадаємо, що цьогоріч 26 липня минуло 230 років від дня народження видатного австрійського композитора, молодшого сина Вольфганга Амадея Моцарта – Франца Ксавера. Той факт, що він прожив на Львівщині більшу частину життя, дивує як пересічних українців, так і іноземних музикантів.  Tvoemisto.tv пропонує познайомитися з цікавими фактами з життя композитора. Детальніше дізнавайтеся за посиланням.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!