Залізнична лікарня готова приймати хворих львів'ян із Covid-19, але їм бракує концентраторів

2771 0
У лікарні допомогу отримують 64 хворих із коронавірусом.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

У львівській клінічній лікарні на залізничному транспорті, що по вул. І. Огієнка, 5, зараз лікують 64 хворих із Covid-19. Загалом тут розгорнули 100 ліжок для госпіталізації коронавірусних хворих. Про це Тvoemisto.tv повідомив генеральний директор Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті Володимир Рижковський.

Читайте також: Львівська залізнична лікарня розгортає 100 ліжок для хворих із коронавірусом

«У лікарні лежать і працівники залізниці, і цивільні. Загалом можемо прийняти 100 людей. До кисню зараз під’єднані 42 пацієнти», – каже гендиректор лікарні.

Як зазначила медична директорка залізничної лікарні Ольга Палій, 6 людей перебувають у реанімації, одна – під апаратом ШВЛ. Вік хворих, яких зараз лікують у мезакладі різний, – від 34-х до 91 року.

Аби якісно надавати необхідну медичну допомогу хворим із Covid-19, зараз їм найбільше не вистачає кисневих концентраторів. За словами Володимира Рижковського, апарати кисню мають надійти вже найближчим часом.

«Питання у потребах для лікування хворих ми неодноразово піднімали перед міським відділом охорони здоров’я. Йдеться насамперед про медикаменти, засоби захисту, реактиви, а найбільше кисневі концентратори. Наскільки мені відомо, це питання вже вирішують, є виділені кошти. Скільки саше грошей і концентраторів отримаємо, до кінця не відомо. Очікуємо на 30-40 штук», – розповів Володимир Рижковський.

Зараз, як каже гендиректор залізничної лікарні, наплив хворих різко збільшується у всіх лікарнях, і в них у тому числі.

«Люди із коронавірусом до нас поступають щодня. Часто потребують кисню. Проте, наша киснево-транспортна система на такий наплив людей не розрахована. Ми не маємо кисневих бочок, все на балонах», – додав Володимир Рижковський.

Читайте також: У Центрі легеневого здоров'я з квітня розгортають додаткові ліжка для хворих із коронавірусом

За його словами, якщо буде потреба, то у лікарні є змога розгорнути навіть додаткові ліжка, але все, знову ж таки впирається на забезпечення медикаментами, киснем та підтримку міста.

Міський голова Львова Андрій Садовий на засіданні виконкому заявив, що у Залізничну лікарню передадуть 30 концентраторів, і що ці ліжка також є у резерві міста для лікування хворих із Covid-19. Також мер наголосив, що міськрада планує взяти Залізничну лікарню на баланс міста.

Нагадаємо, 100 ліжок для госпіталізації коронавірусних хворих відкрили у листопаді. Вже тоді йшлося, що допомогу у Covid-відділенні львівської залізниці надаватимуть не лише залізничникам, а усім, хто її потребуватиме.

В області планують облаштувати 600 додаткових ліжок в опорних Covid-лікарнях, а місто уже розгортає 366 ліжок на базі поліклінічних відділень.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!