Завтра почнеться локдаун. Чи працюватимуть садки, транспорт і магазини

8611 0
Працюватимуть продуктові, аптеки, банки, поштові відділення і готелі, а також магазини побутової хімії.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

Від завтра, 8 січня, і до 24 січня включно, в Україні запроваджують локдаун. 

На час локдауну буде заборонена робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки і замовлення на виніс), непродовольчих магазинів та ринків, кінотеатрів, розважальних закладів, закладів культури, фітнес-центрів, спорт-залів, басейнів, ТРЦ (за виключенням торгівлі продуктами, ліками) та різдвяних ярмарків. Заборонені будуть культурні та інші масові заходи. Салони краси, перукарні працюватимуть виключно за записом.

На канікули також відправлять всі заклади освіти, окрім дитячих садків. Офісам рекомендують перевести працівників на дистанційну роботу.

Водночас із встановленими обмеженнями помаранчевої зони карантину продовжить працювати громадський транспорт. Працюватимуть продуктові, аптеки, банки, автозаправки і СТО, поштові відділення, готелі, а також магазини побутової хімії. Також зможе працювати різдвяний ярмарок, але в іншому форматі

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я проти перенесення жорсткого карантину та проти його скасування. Міністр Степанов сподівається, що січневий локдаун допоможе уникнути «локдауну» до весни й навесні.

У Тернополі вирішили не вводити посилений карантин через коронавірус, який запроваджується з 8 січня. Комісія з ТЕБ і НС вирішила не вводити ніяких жодних додаткових обмежень до тих, які діяли раніше. Також мер Черкас Бондаренко виступив проти запровадження локдауну, який діятиме по всій країні з 8 січня. Він додав, що влада міста ухвалить рішення про те, чи запроваджувати локдаун, у понеділок, 11 січня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!