ЗЕкрилаті фрази на пресконференції. Незаконна дорога у Страдчі. Відеопідсумки тижня

12206 0
ЗеКрилаті фрази на пресконференції, дорога у Страдчі та Конституція проти карантину — насичений тиждень позаду, пом‘якшення карантину попереду.

На коронавірус вже захворіло понад  20 000 українців. Щодня фіксують від 300 до 500 нових хворих, а на Львівщині майже півсотню. Вам уже набридли ці цифри і здається, що вони нічого не означають. Однак, попри те, що поступово скасовують обмеження, причин не носити маску, порушувати соціальну дистанцію і не мити руки — немає. Коронавірус може спалахнути з новою силою.

У Львові не послабили карантин через велику кількість хворих на коронавірус. Повноцінно не запрацює громадський транспорт. Не дозволили проводити спортивні заходи на 50 осіб. Не можна проводити богослужіння і ще не запрацювали готелі. З 25 травня батьки не поведуть своїх діток у садочки.

Вирубували ліс, а казали, що будують дорогу. Забили на сполох у парафії Успіння пресвятої Богородиці у Страдчі — там щодня чули роботи бензопил і важкої техніки. З’ясувалося, що компанія «Керамбуд» вирубує ліс і будує дорогу, яка може нашкодити природі українського Розточчя і Страдчеві — унікальному духовному центру, який є паломницьким місцем і однією з найдавніших українських святинь.  

У «Керамбуді» заперечили, мовляв, ремонт горі не зашкодить. До слова, кінцеві бенефіціарні власники компанії — Богдан Козак та Сергій Медведчук, рідні брати одіозних депутатів Верховної Ради від ОПЗЖ Тараса Козака та Віктора Медведчука. Чиновники Яворівської держадміністрації таки звернулись до правоохоронців і роботи зупинили.

Цього тижня Володимир Зеленський дав пресконференцію до річниці президентства. Але потрапити на неї вдалося не всім проукраїнським журналістам. Аж 25% питань Зеленському поставили журналісти з медіа, які, за даними експертів, є проросійськими. Натомість, деяких журналістів з незручних проукраїнських і міжнародних медіа або не акредитували, або проігнорували під час заходу. 

Але цей день запам‘ятається ось такими смішними і водночас сумними цитатами президента:

«Сонечко вийшло, Бог захищає нас з вами», «Ми всі — один великий МОЗ», «В Іранській трагедії ми теж перемогли», «Хто я такий — я стратегія чи я випадковість».

Але найбільше обговорень було від анонсу ще однієї каденції Зеленського — цитата «Буду думати, у мене є чим».

Ще одну цитату неабияк обговорювали в соцмережах. Ні, вже не президента, а судді Сергія Гирича з Личаківського суду Львова. У судовому рішенні він написав, що Конституція — вічна, а коронавірус — тимчасовий, тому суддя погоджується із висловом австрійського імператора Фердинанда I: «Нехай панує справедливість, якщо навіть від  цього загине світ». Так він пояснив рішення не штрафувати чоловіка за порушення карантину. На нього склали протокол за перебування у сквері з двома іншими чоловіками. За інформацією у судовому реєстрі, поліцейські перебільшили і назвали сквером частину вулиці біля магазину з двома лавками.

Ну і приємність для фанатів футболу — Львів прийматиме матчі збірної України з футболу у Лізі націй та у відборі на чемпіонат світу. Їх запланували провести протягом двох років, але через пандемію дати, коли вони відбудуться, ще невідомі.

Озеро Барвінок і бірюзові озера — сюди можна поїхати на вихідні. Детальніше читайте на нашому сайті. Збираєтесь на шашлики, у спортзал чи у карпати — ми підготували матеріал з правилами від  епідеміологині Наталії Виноград за цим посиланням.

Ну що, набирайтеся сил за вихідні і не забувайте — боротьба триває.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!