Землю біля Винниківського озера продадуть «Академії футболу» за 10,9 тис. грн за сотку

3969 0
Експертну грошову оцінку землі, провели ще у березні, в сумі майже 17,5 млн грн. Вартість одної «сотки» становитиме 10,9 тис. грн.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Винниківська міська рада вирішила продати ТОВ «Академія футболу» майже 16 га навколо Винниківського озера за 17,5 млн грн. Вартість одної «сотки» становитиме 10,9 тис. грн., про це пишуть «Наші гроші» із посиланням на рішення Винниківської міськради від 23 жовтня 2020 року.

Земельна ділянка на вулиці Б. Хмельницького,9 – це широка смуга землі навколо Винниківського озера, де будується «Академія футболу» депутата Львівської облради від «Європейської солідарності» Григорія Козловського. Цільовим призначенням землі є будівництво та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення.

Експертну грошову оцінку землі, провели ще у березні, в сумі майже 17,5 млн грн. Вартість одної «сотки» становитиме 10,9 тис. грн. Ймовірно, ринкова вартість землі значно вища. Поруч учасники АТО хотіли продати землю по 5 тис. доларів за сотку, тобто в понад 12 разів дорожче.

До 2022 року озеро перебуває в оренді ТзОВ «Краківський ринок». Торік у листопаді це підприємство передало в суборенду 17,3 га території біля Винниківського озера фірмі, власником якої є Григорій Козловський: для обслуговування озера, створення відпочинкового комплексу «Академія Футболу» та розроблення детального плану території. Також компанія має право постійного користування на 9,74 га самого Винниківського озера.

Читайте також: «Сходіть до сповіді». Як минули обговорення щодо території біля Винниківського озера

«Наші гроші» також зазначають, що іншими ділянками навколо озера володіють: Олексій Різник, він є юристом, депутатом ЛМР від «ЄС», а також бізнес-партнером Григорія Козловського. Він має 0,234 га землі поблизу озера.  0,5484 га – належить «Академії футболу», а ще ділянки 0,1 га і 0,1785 га.

Додамо, озеро у Винниках забудовує львівський бізнесмен та депутат Григорій Козловський. Там він будує футбольну академію. Озеро осушили. Поруч він хоче будувати рекреаційно-спортивну зону з лижними витягами та вузькоколійкою.

Головне фото: Kozak Vision



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!