Жорсткіший карантин в Україні: обов‘язкові маски та компанії лише по двоє. Відеоблог «Про що говорить місто»

10534 0
Ходити можна не більше, ніж по двоє людей, у громадські місця лише в масці чи респіраторі, заборонено прогулюватися у парках та зелених зонах і потрібно носити зі собою документи — це нові жорсткіші правила карантину в Україні. У Львові ж мають продавати медичні маски у супермаркетах, а в полях продовжують палити суху траву. Більше про це та перебіг карантину у Китаї, Італії, Іспанії, Франції та Німеччині — дивіться у влозі «Про що говорить місто».

Сьогодні місто говорить про жорсткіші правила карантину — що заборонили в уряді і куди не можна виходити з дому. Далі відповіді на ці запитання.

Заборонили перебувати в громадських місцях без одягнутої маски чи респіратора. У Львові ж в супермаркетах тепер теж мають продавати маски. Пишіть нам у коментарях чи є у аптеці на вашій вулиці маски.

Не можна переміщатися групою осіб більш ніж по двоє, окрім випадків службової необхідності та супроводу дітей. Без супроводу повнолітніх не можуть перебувати в громадських місцях особи, які не досягли 16 років. Якщо ви ще досі відвідували спортивні та дитячі майданчики - звикайте, що цього робити зараз не можна.

Пікнік тепер теж заборонений: відвідувати парки, сквери, зони відпочинку. Це не стосується тих, хто вигулює домашніх тварин. Але робити це можна тільки одній людині.

А от на полях Львівщини розважаються не пікніками, а палінням сухостоїв. Рятувальники приблизно двадцять разів на день борються з вогнем, який розпалюють місцеві.

А як з обмеженнями в інших країнах світу? Для прикладу, в Китай, де зменшується кількість хворих, вводив ізоляцію за місцем проживання, коли навіть продукти харчування людина отримує безконтактно. Для тих, хто виходив проводили перевірки температури при виході з житлового комплексу та при поверненні додому.

В Італії громадянам дозволено виходити з домівок лише для нагальних потреб – купити продукти, господарчі товари та ліки. У випадку порушення – штраф у 206 євро або ув’язнення на три місяці. У країні закриті навчальні заклади, адмінустанови, заклади громадського харчування.

В Іспанії діє режим підвищеної готовності. Людям дозволено виходити на вулицю лише для того, щоб придбати продукти, ліки, предмети першої необхідності. Припинено роботу музеїв, театрів, розважальних центрів, не працюють школи та університети. Заборонений доступ на пляжі країни, введено заборону на прогулянки в парках.

У Франції людям дозволено виходити із дому лише у випадках неможливості працювати дистанційно, за потребами здоров’я та здійснення нагальних закупівель, зокрема, продуктів і ліків. За порушення такого режиму – штраф у розмірі 38 до 135 євро.

Німеччина закрила навчальні та розважальні заклади. Дозволено працювати супермаркетам, продуктовим ринкам, аптекам, банкам, пошті, АЗС, магазинам із товарами для тварин, хімчисткам.
 
Пишіть у коментарях що ви думаєте про жорсткіший карантин і читайте найсвіжіші новини на нашому сайті. До зустрічі і будьте здорові.
 
Наталя Лазарович

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!