Жовта зона відкладається. Львівські школи продовжують працювати у звичному режимі

4733 0
Про перехід на повноформатне дистанційне навчання наразі не йдеться.
Фото: Твій Романів

Фото: Твій Романів

Уряд не запроваджуватиме з 13 вересня протиепідемічних заходів жовтої зони в областях. Про це сьогодні заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, – передає Укрінформ.

«Станом на 9 вересня, згідно з індикативними показниками, є підстави для запровадження жовтого рівня епідемічної небезпеки, тому МОЗ звернулось до Кабміну. Очікуємо, що орієнтовно в середу Кабмін також розгляне внесені МОЗ зміни до постанови про перехід областей до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідбезпеки для роботи навчального закладу в умовах адаптивного карантину», – каже він.

Читайте також: В Україну привезли Pfizer. Коли почнуть нею вакцинувати і які побічні ефекти

За словами міністра, якщо рішення про схвалення ініційованих змін до постанови Кабміну приймуть, вона набере чинності не раніше, ніж за 7 днів.

«Концептуальний підхід такий – спочатку уряд ухвалює зміни до постанови щодо визначення жовтого і червоного рівнів епідемічної небезпеки, а після цього склакають засідання комісії з ТЕБ і НС, на якому приймають рішення про переведення всієї країни до жовтого рівня епідемічної небезпеки зони, почне діяти через 7 днів», – уночнив Ляшко.

Так, школи Львова й надалі працюватимуть наживо – про перехід на повноформатне дистанційне навчання наразі не йдеться. Паралельно триває вакцинація працівників закладів освіти.

«Ми продовжуємо навчання в очному режимі. Наступного тижня у нас запланована масова вакцинація педагогічних працівників впродовж декількох днів», – цитує керівницю управління освіти пресслужба ЛМР.

Читайте також: Топ-15 найкращих шкіл Львова за результатами ЗНО 2021

Вона додала, що на сьогодні Covid-19 підтверджений в 11 працівників закладів освіти Львова та 19 школярів. Так, 14 класів міських шкіл навчаються дистанційно.

Нагадаємо, що МОЗ опублікувало нові карантинні вимоги для закладів освіти. Детальніше про це читайте за посиланням. Водночас на дистанційне навчання школи Львова можуть перейти у тому випадку, коли 50% учнів будуть перебувати на самоізоляції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!