Дітям, які постраждали в смертельній ДТП на Львівщині, потрібна допомога

30609 0
Троє пацієнтів у важкому стані в реанімації, їм зробили операції, ще кілька попереду.
Фото: ФБ Уляни Флишко

Фото: ФБ Уляни Флишко

Після смертельної ДТП, яка трапилася серед ночі 24 серпня, семеро молодих людей віком 17-20 років зараз перебувають у Дрогобицькій лікарні. Троє з них у важкому стані в реанімації. Їм уже зробили операції, їхньому життю нічого не загрожує, проте попереду ще чекають операції та тривале лікування. Про це Тvoemisto.tv розповів головний лікар Дрогобицької мiської лiкарні №1 Андрій Коцюба.

Читайте також: На Львівщині сталася ДТП, в якій загинули троє людей, серед них – дитина«Стани здоров’я молодих людей різні. Троє з них – два хлопці і дівчина – віком від 17 до 20 років, знаходяться в реанімації, ще четверо – у травматологічному та нейрохірургічному відділах під наглядом лікарів. Тих, хто в реанімації, вже прооперували. У них комбіновані травми – в когось травми живота, переломи стегон і гомілок, тазу, струси головного мозку», – каже Андрій Коцюба.

За його словами, двом пацієнтам, які в реанімації, зробили спленектомію, тобто забрали селезінки, а в третього є розрив кишківника. Крім того, пацієнт має пневмогемоторакс, тобто пошкодження легені та значні переломи.

«Загрози для життя молодих людей на даний час немає. Але ситуація може змінитися в будь-яку хвилину. Оскільки в пацієнтів є проблеми з ногами, стегнами, деякі знаходяться на витягах, їм, звичайно, потрібно продовжувати тривале лікування, реабілітацію», – додає співрозмовник.

Ліків та медпрепаратів для лікування потерпілих, як запевнив головний лікар Дрогобицької лікарні, вистачає. Наразі основна проблема – це нестача крові.

«Потерпілій дівчині вже переливали кров і можливо потрібно буде ще. Станція переливання крові поки що забезпечує лікарню кров’ю, але не знаємо, як буде надалі», – каже Андрі1 Коцюба.

Читайте також: Втратив 30% крові. У Львові лікарі рятують життя хлопцеві, який потрапив у ДТП на скутері

Кров для потерпілих у ДТП краще здавати у Дрогобичі, проте це можна зробити й у Львівській станції переливання крові.

Усі троє молодих людей, які найбільше постраждали в ДТП, є жителями села Ясениця-Сільна, що на Дрогобиччині.

Як зазначила керівниця благодійного фонду «Здійснити мрію» Уляна Флишко, на День Незалежності діти були у Бориславі, де брали участь у концертній програмі. Виступивши на сцені, п'ятеро дітей викликали службу таксі, щоби доїхати додому до своїх рідних. Але на зустріч автомобілю, де вони були, «влетів» інший автомобіль, за кермом якого перебував 19-річний водій.

У результаті ДТП водій таксі та двоє дітей загинули на місці аварії. Решта – перебувають у лікарні.

Зараз просять усіх небайдужих допомогти батькам травмованих дітей фінансово на лікування.

Кошти можна переказати на рахунок Благодійного фонду Здійснити мрію з приміткою «Для дітей після ДТП»:

5169330521401130 Приватбанк

5167 8032 4776 6251 АТ «Ощадбанк», Шифурка Степанія Михайлівна (мама одного з потерпілих, Шифурка Руслана)

Нагадаємо, в ніч з 24 на 25 серпня, о 23.05 год. в селі Попелі на автодорозі Т-14-15 Мостиська-Самбір-Борислав зіткнулися два легкових авто, одна з машин загорілася. У результаті ДТП загинули три людини, серед них – дитина 2005 року народження. Травми отримали шестеро людей, постраждала дитина 2004 року народження. Як попередньо встановили правоохоронці, водій автомобіля «Фольксваген Пасат», 19-річний мешканець Борислава, керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, не впорався з керуванням та виїхав на зустрічну смугу, де скоїв зіткнення з «Фольксвагеном Гольф», за кермом якого перебував мешканець того ж міста віком 40 років. Внаслідок зіткнення водій «Гольфа» та двоє його пасажирів віком 16 та 20 років, від отриманих травм померли на місці події. Тілесні ушкодження отримали ще троє пасажирів «Гольфа» – двоє 19-річних та одна віком 17 років, жителі одного з сіл району – усіх доставили у лікарню. Також за медичною допомогою звернулись водій «Фольксвагена Пасат» та троє його пасажирок – мешканки Борислава віком 18, 19 та 22 роки.

Ольга Шведа

Фото БФ «Здійснити мрію»  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!