Зникнення дітей на Львівщині та чи буде повторна заборона на в’їзд іноземців. Головне за минулу добу

5315 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Aaron Burden for unsplash

Фото: Aaron Burden for unsplash

Covid-19 – Медицина. В Кабміну немає планів запроваджувати повторну заборону на в’їзд іноземців у зв’язку з пандемією. Натомість українці можуть подорожувати у 52 країни. Перевіряти актуальну інформацію можна тут.

Читайте також: Чому в гірських районах майже не хворіють на Covid-19. Пояснення епідеміолога

З 2021 року МОЗ збільшить тариф – до 36 тис. грн на надання меддопомоги при пологах та запровадити коефіцієнти, які регулюватимуть суму залежно від складності випадку.

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги відбулися ще дві родинні трансплантації нирки. Мами віддали органи своїм донькам.

Верховна Рада прийняла проєкт закону №3006а, який повертає «пакет малюка» при народженні дитини.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 265 осіб (169 – напередодні). Разом 20 350. Одужало – 7 190 (+ 237), померло – 563 (+ 3). За добу лабцентри зробили 1 218 ПЛР-тестів.

Читайте також: 7 міфів про грип та вакцинацію напередодні нового сезону

В Україні Covid-19 виявлено у рекордних 4 027 осіб (3 627 за попередню добу). Загальна кількість 208 959 пацієнтів. Одужало – 92 360 (+ 2 110), померло – 4 129 особи (+ 64).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 22 778 (+ 219), Львівщина – 20 350 (+ 265), Харківська – 18 678 (+ 549) та Чернівецька області – 14 446 (+ 166).

Авіакатастрофа під Харковом. У Сокальському районі в селі Волиця попрощалися із Віталієм Вільховим, який помер внаслідок важких травм після авіакатастрофи під Харковом. У районі оголосили жалобу.

Читайте також: Коли проведуть ЗНО-2021. Дати та предмети

У ДБР заявили, що інформація про відмову лівого двигуна Ан-26, який зазнав аварії, не відповідає дійсності. Завершення розшифрування бортових самописців літака очікується до кінця тижня.

Фокін – ОРДЛО. Президент Зеленський підписав указ, яким звільнив Фокіна з посади першого заступника глави української делегації у ТКГ.

РФ вела несанкціонований запис на ТКГ – ОБСЄ скликає позачергове засідання.

Білорусь. Після завершення терміну повноважень Лукашенка як президента офіційно Україна планує називати його на ім’я, не зазначаючи посади.

37 тисяч 362 білоруси зі 102 країн подали звернення проти Лукашенка в міжнародний кримінальний суд в Гаазі.

Читайте також:  У храмі на Львівщині виставлять мощі святого Івана Павла ІІ

Діти – Рослідування. Із початку року на Львівщині 351 раз повідомляли поліцію про зникнення дітей. 192 випадки стосувалися розшуку малолітніх. У поліції кажуть, що коли зникла дитина, реагувати треба миттєво. Дітей розшукує чи не найбільша кількість поліцейських.

Поліцейські уСтаросамбірському районі розслідують обставини смерті жінки і двох її малолітніх доньок. Жінка, яка мешкала у садибі, двічі вистрілила з рушниці у своїх доньок, після цього застрелила і себе.

У Львові оштрафували лише одного водія, який переїхався через пішохідний сквер біля церкви Юра.

Читайте також: Коли в Україні будуть додаткові вихідні у 2021 році

Трамп  Байден. Під час публічних дебатів кандидатів в президенти США Байден назвав Трампа «цуциком Путіна». Натомість той звинуватив родину Байдена у зловживанні владою, згадавши про мільйони його сина в Україні та у Китаї.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!