42% українців досі зовсім не готові вакцинуватися від Covid-19. Результати опитування

1247 0
Половина тих, хто готовий вакцинуватися, робили б щеплення міжнародно визнаною вакциною, виробленою в США чи Європі.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

42% українців досі зовсім не готові до того, аби вакцинуватися від коронавірусу. Водночас 18% – однозначно готові, а 5% – складно відповісти. Про це свідчать дані опитування соціологічної агенції «Рейтинг», що проводила його з 13 по 21 березня.

Половина тих, хто готовий вакцинуватися від Covid-19, перш за все робили б щеплення міжнародно визнаною вакциною, виробленою в США або в Європі. 17% підходить будь-яка, що буде в доступі. Лише 9% готові були б щепитися вакциною від російського вирбника.

Читайте також: Шлях вакцини. Як у Львові зберігають і перевозять «щит» від коронавірусу. Репортаж

Найбільше серед наслідків пандемії опитаних турбує особисте здоров’я та здоров’я сім’ї (69%), 23% турбуються через вплив на економіку та особистий дохід, 8% – складно відповісти.  

Нагадаємо, що, відповідно до даних ЮНІСЕФ, 70% українців вважають вакцинацію ефективною в запобіганні небезпечним хворобам, а 63% – безпечною для пацієнта. Тільки 23% опитаних не погодилися, що вакцини ефективні, а 27% із тим, що вони безпечні. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!