Чарівне фортепіано та інші забавки. Дітей кличуть на пригоди Моцарта у Львові

2575 0
На маленьких львів'ян очікує інтерактив від Моцарта та його сестри Наннерль, а також безліч ігор.
Фото: Ганна Аргірова

Фото: Ганна Аргірова

Фестиваль LvivMozArt запрошує дітей та батьків на захід «Пригоди Моцарта на Святі музики у Львові» у межах щорічного Свята музики у Львові. Подія відбудеться 21 червня, о 17 год, на площі Маланюка. 

У програмі заходу:

  • інтерактив від Моцарта та його сестри Наннерль з іграми та забавами;
  • чарівне фортепіано, на якому треба віднайти загублені звуки, а потім розмалювати;
  • конкурси і подарунки від фестивалю LvivMozArt та ініціативи Lviv MozArt Kids;
  • міні-концерт діток-віртуозів: Мирослава Мельник (фортепіано, Київ, 6 років), Федір Кравченко (фортепіано, Київ, 12 років), Шевчун Злата (фортепіано, Львів, 9 років), Орлянська Єва (фортепіано, Львів, 10 років), Матфей Денькович (вокал, Львів, 12 років).

Вхід на свято вільний. Організатори просять попередньо реєструвати дітей за посиланням.

Співорганізаторкою та учасницею свята є відома українська диригентка Наталя Стець (Kyiv Symphony Orchestra). Наталія Стець – диригентка, володарка гран-прі Всеукраїнської музичної олімпіади «Голос країни» та призу симпатій на міжнародному конкурсі Malta International conductor competition, співорганізаторка ініціативи LvivMozArt Kids. У 2017 році була асистентом головної диригенки Оксани Линів на постановці опери П. І. Чайковського «Євгеній Онєгін» в оперному театрі м. Ґрац (Австрія). З 2019 року Наталія є диригенткою у Kyiv Symphony Orchestra. Також у її доробку виступи на сценах таких міжнародних фестивалів як LvivMozArt, Kharkiv Music Fest та Bouquet Kyiv Stage.

Довідково

LvivMozArt – міжнародний фестиваль класичної музики, який проходить у Львові щорічно з 2017 року, заснований відомою українською диригенткою Оксаною Линів та натхненний постаттю видатного композитора, диригента і музиканта Франца Ксавера Моцарта (сина Вольфганга Амадея Моцарта), який протягом майже 30 років свого життя мешкав і творив у Львові. Цього року 5-ий ювілейний LvivMozArt проходитиме з 26 до 29 серпня.

Програма для дітей LvivMozArt Kids з’явилася 2017-го року у межах першого фестивалю LvivMozArt як один із соціальних напрямків діяльності фестивалю, місією якого є знайомство дітей з класичною музикою та популяризація класики серед юної аудиторії.

У 2021-му LvivMozArt Kids трансформується у цілорічну ініціативу з регулярними подіями та онлайн-активностями для дітей. 

Свято музики у Львові – це ініціатива, яка вже 9 років долучає Львів до міжнародного свята Fete de la musique, що традиційно відзначається 21 червня. У цей день 5 континентів, 120 країн і майже тисячу міст у всьому світі об’єднуються довкола Свята музики. Цього року до Свята музики у Львові долучаться понад 160 музикантів із різних куточків світу. Виступи відбудуться у 35 локаціях міста.    

Партнерська публікація



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!