Чехія та Болгарія потрапили до країн «червоної зони», по приїзду з яких треба йти в ізоляцію

5267 0
Упритул до межового показника наблизилися Румунія та Сербія.
Фото: tripway.com

Фото: tripway.com

Україна внесла Чехію та Болгарію до списку країн «червоної зони», після приїзду з яких потрібно пройти двотижневу ізоляцію. Про це свідчать оновлені дані МОЗ.

Читайте також: Двох українців, які перелізли через паркан у Шегинях, оштрафували прикордонники

Люди, які приїздять звідти в Україну, зобов'язані відбути двотижневу обсервацію або самоізоляцію, попередньо встановивши на свій смартфон додаток «Дій вдома».

До «червоної зони» країни, де кількість заражень коронавірусом на цей час перевищує 40 на 100 тисяч населення. Для Болгарії цей показник становить 42, а для Чехії – 41,6. Упритул до межового показника наблизилися Румунія та Сербія – там кількість заражень на 100 тисяч населення становить 39,3 та 38,6 відповідно.

Раніше до цього списку, з-поміж європейських країн, потрапили також Албанія та Чорногорія, Боснія та Герцоговина, Північна Македонія, Молдова, Бельгія, Люксембург, Франція та Португалія. Британія, Іспанія та Швеція, які раніше були «червоними», наразі відображаються без показників.

Сама Україна за цим критерієм також у «червоній зоні» – у нас кількість заражень становить 62,4 на 100 тисяч населення. 

Додамо, в’їзд до країн ЄС загалом залишається закритим для громадян України, а купівля квитка на рейс не дає дозволу на перетин кордону.

Право на в’їзд до країн-членів ЄС мають лише окремі категорії людей:

  • ті, хто подорожує з метою навчання; 
  • громадян, які подорожують через територію ЄС транзитом;
  • моряки, що прямують на корабель; 
  • медики й дослідники;
  • сезонні працівники та студенти;
  • висококваліфіковані працівники третіх країн, якщо їхня зайнятість необхідна з економічного погляду і робота не може бути відкладена або виконана за кордоном.

Як і раніше дозвіл на в’їзд є для членів родин громадян ЄС, тих, хто має посвідку на проживання у ЄС або аналогічний документ, а також дипломатів.

Читайте також: Для в’їзду українців відкриті 23 країни, але за певних умов

Нагадаємо, що раніше, Кабінет міністрів дозволив відкрити з 15 червня пункти пропуску в міжнародних аеропортах України та в’їзд іноземців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!