Через завантаженість ліжок у МОЗ прогнозують вибіркову госпіталізацію хворих на коронавірус

2362 0
Якщо коронавірус поширюватиметься таким ж темпами, і люди не дотримуватимуться заходів епідбезпеки, то наступне, що доведеться прийняти МОЗ, – це алгоритм відбору пацієнтів.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Міністерстві охорони здоров’я прогнозують, що наявні ліжка, які виділили для хворих на коронавірус, дуже стрімко заповняться. Як повідомив міністр Максим Степанов, станом на 1 листопада в лікарнях перебуває 26 593 пацієнти, а це на три тисячі більше, аніж було минулого тижня.

«У нашої медичної системи є межа, вона дуже конкретна – 52 тисячі ліжок по країні, що становить 30% від всього ліжкового фонду країни. Інші хвороби ж не пішли на канікули, людям із іншими діагнозами теж потрібно лікуватися – лікувати інсульти, інфаркти, решту хвороб», – каже він.

Читайте також: «Сьогодні я не поцілую тебе на ніч». Репортаж із Covid-відділення у Львові

Якщо коронавірус поширюватиметься таким ж темпами, і люди не дотримуватимуться заходів епідбезпеки, то наступне, що доведеться, за його словами, прийняти МОЗ, – це алгоритми сортування і відбору пацієнтів: яких будуть госпіталізувати при Covid-19, а яких – ні. 

«Такі можливості нашої медичної системи.  При цьому, на початку епідемії максимальна кількість ліжок становила 12 тисяч. Більше бути не може, як би ми не намагалися», – додав він.

Нагадаємо, що станом на сьогодні в Україні підтвердили лабораторно ще понад 6 тисяч випадків коронавірусного захворювання. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!