Чому потрапити до вузького спеціаліста можна лише за скеруванням. Пояснення сімейного лікаря. Відео

16946 0
Система дозволяє приділяти більше уваги саме профільним пацієнтам.
Фото: luxnet.ua

Фото: luxnet.ua

Згідно з медичною реформою, щоб потрапити до вузького спеціаліста, наприклад, кардіолога, ревматолога, потрібне скерування від сімейного лікаря. Чому це важливо, в ефірі ток-шоу «Наші реформи» у студії медіа-хабу «Твоє місто» пояснив сімейний лікар Михайло Незнановський.

Читайте також: На які виклики приїжджає швидка та куди ще можна звернутись за допомогою. Відео

За його словами, пацієнт часто у випадку якогось болю, сам вирішує, до якого спеціаліста йому піти. Але він, як не фахівець, може помилитись.

«Наприклад, пацієнт приходить до кардіолога. Кардіолог витрачає свій час, у який він міг би прийняти профільного пацієнта, а виявляється, що людині потрібна консультація невропатолога. А коли він приходить до невропатолога, виявляється, що це міг лікувати сімейний лікар», – говорить Михайло Незнановський.

Читайте також: Безкоштовне видалення грижі та лікування інсульту. Як зміниться спеціалізована допомога у 2020 році

Він додає, що потрібна відповідальність самого пацієнта, щоб усі медичні ланки виконували свою роботу.

Якщо ж комунікація між пацієнтом та сімейним лікарем не складається, то Михайло Незнановський нагадує, що в будь-який час можна обрати іншого лікаря.

Олександра Бодняк

Цей медіа-продукт створено TvoeMisto.tv за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст продукту належить виключно TvoeMisto.tv і не завжди відображає погляди USAID або Уряду США. Відтворення та використання будь-якої частини цього продукту в будь-якому форматі, в тому числі графічному та електронному, копіювання або використання у будь-який інший спосіб без відповідного посилання на оригінальне джерело та письмової згоди редакції TvoeMisto.tv заборонено.

 

This media product was produced by TvoeMisto.tv with the support of the United States Agency for International Development (USAID). The product content is solely TvoeMisto.tv and does not necessarily reflect the views of USAID or the US Government. Reproduction and use of any part of this product in any format, including graphic, electronic, copying or use in any other way without the corresponding reference to the original source and written approval from TvoeMisto.tv, shall be prohibited.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!