Дитячій лікарні на Орлика придбали дороговартісний рентгенапарат. Фото

1295 0
Рентгенапарат дозволить уникнути високих доз опромінення та обстежувати зміни органів грудної клітки, легеневої тканини, що важливо для дітей в період епідемії Сovid-19.
Фото: Дитяча лікарня на Орлика

Фото: Дитяча лікарня на Орлика

Рентгенологічне відділення львівської міської дитячої лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, отримала надсучасний високотехнологічний рентгендіагностичний комплекс Sonialvision G4. Обладнання придбали за 14 млн грн на умовах лізингу. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила лікарня.

Читайте також: Для львівських лікарень закуплять обладнання у лізинг. Хто і що отримає

За словами головного лікаря дитячої лікарні Дмитра Квіта, такий рентгенапарат є третім в Україні, після Києва та Харкова, і є надзвичайно важливим для надання якісної невідкладної допомоги, адже має функцію томосинтезу і платформу цифрової обробки зображень.

«Система забезпечує деталізоване зображення хребта, нижніх кінцівок на одному знімку, що є цінним для ортопедів-травматологів та хірургів. Функція томосинтезу дозволяє на 80% замінити мультиспіральну комп’ютерну томографію і, таким чином, уникнути високих доз опромінення для обстеження органів грудної клітки, верифікації змін легеневої тканини, тому є особливо важливою для дітей в період епідемії Сovid-19», – каже Дмитро Квіт.

За допомогою рентгенапарту є можливість обстеження функцій шлунково-кишкового тракту, сечовивідної системи та серцево-судинної системи. Також програмне забезпечення обладнання дозволяє поєднувати його можливості з ендоскопічними методами оперативного хірургічного лікування всіх органів і систем, зокрема стає доступною лінійна ангіографія.

Читайте також: У лікарні на Пилипа Орлика обстежуватимуть дітей з постковідним синдромом

Важливо те, що технології рентгенапарату дозволяють проводити дистанційне консультування пацієнтів медзакладу у вузьких профільних спеціалістів з будь-якої клініки України чи інших країн світу.

«У режимі онлайн-обстеження, завдяки медичній інформаційній системі, будь-який лікар дитячої лікарні на Орлика може спостерігати за процесом обстеження з будь-якого робочого місця», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, відповідно до рішення депутатів Львівської міськради, для Лікарні швидкої допомоги, 8-мої міської лікарні та дитячої лікарні на Пилипа Орлика закуплять медичне обладнання на умовах лізингу. Зокрема, для дитячої лікарні на Пилипа Орлика закуплять спеціалізоване медичне обладнання за 30,2 млн грн. Обладнання отримають відділення нейрохірургії на суму 14 млн 500 тис. грн, відділення реанімації – на суму 8 млн грн та центр кохлеарної імплантації на 7 млн 700 тис грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!