Газопостачальники оприлюднили свої ціни на лютий

1668 0
Знижені платіжки за газ до 6,99 грн за кубометр прийдуть тільки у березні.
Фото: Сватове.City

Фото: Сватове.City

26 січня газопостачальні компанії мали оприлюднити свої ціни для побутових споживачів на лютий. Згідно з рішенням уряду, вони не повинні перевищувати 6,99 грн за кубометр. Однак постачальники за власним рішенням можуть встановити і нижчу ціну.

Газопостачальні компанії мають оприлюднювати вартість газу за 5 днів до початку місяця постачання, якщо ціна на наступний місяць буде відрізнятися від попереднього. Тобто в тих газопостачальників, які не оприлюднять свіжу, лютневу ціну сьогодні, формально діятиме січнева (вища) ціна.

Читайте також: ДТЕК рекордно підвищила вартість електроенергії для Західної України

Станом на вечір вівторка, за повідомленням консультаційного центру для населення «Газправда», свої лютневі цінники оприлюднили понад 30 компаній і пропозиції нижче граничної ціни справді є. Зокрема, постачальник Megawatt запропонував ціну 6,88, «Агросинтез Трейдінг» – 6,88, Енергетичнi ресурси України – 6,90, Волиньелектро Збут – 6,97, а ETG.UA – 6,98 грн за кубометр.

Решта постачальників, котрі оприлюднили ціну станом на вечір вівторка, (зокрема й регіональні газзбути, афілійовані з облгазами, зокрема і ТОВ «Львів газзбут») запропонували 6,99 грн за кубометр.

Нагадаємо, уряд встановив граничну ціну на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Така ціна діятиме не довше ніж до 31 березня. Водночас Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що рішення про встановлення граничної ціни на газ не означає, що уряд відмовляється від розвитку ринку газу в Україні.

Як повідомив в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко, зниження ціни газу до 6,99 грн за кубометр станеться у лютому, тому менші платіжки прийдуть тільки у березні. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!