Для чого Львів позичає 390 мільйонів у двох банках та огляд приватних шкіл міста. Головне за добу

2102 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Miguel Angel Moya Perona for unsplash

Фото: Miguel Angel Moya Perona for unsplash

Відставка Степанова. Верховна Рада може уже нині на позачерговому засіданні розглянути відставку трьох міністрів: охорони здоров'я Максима Степанова, економічного розвитку Ігоря Петрашка та інфраструктури Владислава Криклія. Напередодні фракція «Слуга народу» уже затвердила кандидатури на заміну: Олександра Кубракова на посаду міністра інфраструктури, Олексія Любченка – на міністра економіки – першого віцепрем’єр-міністра, а Віктора Ляшка – на  міністра охорони здоров’я.

Читайте також: Медики Лікарні швидкої допомоги у Львові влаштували акцію на підтримку міністра Степанова

Як заявив прем’єр Денис Шмигаль, основною причиною внесення у Верховну Раду подання щодо звільнення Степанова є – незадовільні темпи вакцинації населення проти коронавірусу. Натомість сам міністр звинувачує у цій ситуації підкилимні ігри «політичних сил із низькими рейтинтом».

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Донецькій (428), Рівненській (425), Києві (425), Полтавській (275) та Запорізькій (265) областях.

Читайте також: Коли львівські школярі підуть на літні канікули. Перелік, дати

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 118 осіб (104 – напередодні). Разом 133 422. В Україні коронавірус виявили у 4 085 осіб (2 136 за попередню добу). Загальна кількість 2 160 095 пацієнтів.

Paperless від Зеленського – Розмови Медведчука. Президент Зеленський заявив, що у день 30-річчя своєї незалежності Україна увійде в режим paperless: держоргани прийматимуть від громадян документи й довідки в електронному вигляді.

Читайте також: Коментар дня. У Львові пропонують запровадити мораторій на нові пам’ятники

Розслідувачі Bihus.info оприлюднили першу частину телефонних розмов ймовірно голови політради ОПЗЖ Медведчука, на яких фігурують його кум Путін, п’ятий президент Порошенко, олігарх Ахметов та бойовики ОРДЛО. Згідно з записами розмов, Медведчук нібито зустрічався із Порошенком в будь-який час – хоч вночі, хоч на вихідних. «Основне – питання національної безпеки довірили істоті, яка боролася виключно за інтереси ворога», – заявив Денис Бігус.

Немає грошей. Львів планує взяти 390 мільйонів гривень кредиту в «Укргазбанку» та «Державному Експортно-Імпортному банку України». На що саме скерують кошти ще не відомо, ймовірно розраховуватимуться із підрядниками за виконані у 2020 році роботи. Ухвалу про запозичення планують розглянути на засіданні Львівської міської ради у четвер, 20 травня.

Читайте також: Проєкт з відновлення залізничного сполучення на україно-польському кордоні отримав грант

ЛМР також планує передати ТзОВ «Балтом Україна» низку комунальних будівель, щоб погасити борг за ремонти доріг до Євро-2012. Відповідний проєкт ухвали теж розглянуть на сесії 20 травня.

Дороги – Парки. До кінця травня-початку червня у Львові планують повністю відкрити для руху транспорту ділянку від вул. Липинського і до вул. Кукурудзяної. Загалом реконструкцію цієї частини вулиці Хмельницького мають завершити до кінця серпня.

Читайте такожДень музеїв у Львові. 25 закладів готують спеціальну програму для відвідувачів

У травні розпочнуть ремонтувати наступну ділянку вул. Шевченка у Львові. Уже відбулися всі тендерні процедури. Вартість об’єкта після проведення закупівлі – 186,6 млн грн.

Сьогодні у Львові не мають встановлених меж дев’ять парків, серед яких Парк культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького, лісопарк «Погулянка» і парк Архангела Михаїла поблизу Стрийського автовокзалу.

Читайте також: Оксана Линів показала творіння скульптури Моцарта, яку встановлять у Львові

Приватні школи Львова. Наприкінці навчального року хтось може задуматись про зміну школи для дітей, особливо з огляду на вплив карантину на освітній процес, а батьки першачків постають перед вибором першої і, можливо, єдиної школи для дитини. Тож Tvoemisto.tv пропонує огляд приватних шкіл Львова, що після закінчення видають атестати державного зразка. У місті майже два десятки таких шкіл, які мають ліцензію. Більшість із них пропонують поглиблене вивчення іноземних мов, передусім англійської, розвиток м’яких навичок, проєктну роботу тощо. Є і приватні християнські навчальні заклади. Більше – тут.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!