Махінації з землею на Львівщині та проїзд у транспорті Львова став вищим, ніж у Києві. Головне за добу

6372 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Tim Gouw for unsplash

Фото: Tim Gouw for unsplash

Ваша земля – уже не ваша. Мешканці Львівщини раптом дізнаються, що їхні земельні ділянки офіційно мають нових власників. Tvoemisto.tv знайшло кілька цікавих історій, що вказують на сумну тенденцію – не лише окремі люди, але й цілі громади втрачають земельні ділянки, якими користувалися десятиліттями.

Читайте такожУ Львові збирають кошти на лікування незрячої Анни-Марічки

Держгеокадастр погодив приватизацію землі, на якій Львів планував збудувати дорогу, її віддали чоловікові для ведення сільського господарства, а потім стало відомо, що її новим власником став зять голови Солонківської ОТГ Богдана Дубневича – Тарас Колодій.

У Бірках хтось приватизував дитячий майданчик, у Великих Передримихах – 9 гектарів пасовища. Десятки селян готуються йти до суду, бо у них відібрали землю.

В чому причина таких махінацій? Це махінації, помилки чи недбалість? Як убезпечити себе і зберегти власну землю від чужих зазіхань? Більше – тут.

Читайте такожЩо буде на місці виправної колонії на Хуторівці у Львові. Фоторепортаж

Covid-19 – Головне. Протягом наступного десятиліття коронавірус, який спричиняє Covid-19, може стати не більш ніж неприємністю, викликаючи лише простудний кашель і нежить. Таке майбутнє передбачають математичні моделі, які побудували вчені з Університету Юти.

Сертифікати вакцинації введуть у Євросоюзі з 1 липня. Вони будуть цифровими, проте при необхідності документ можна буде отримати і в паперовій формі.

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Дніпропетровській (438), Харківській (371), Львівській (344), Донецькій (334) та Київській (303) областях.

Читайте такожНа Львівщині ще одну колонію виставили на продаж

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 344 осіб (269 – напередодні). Разом 134 557. В Україні коронавірус виявили у 4 606 осіб (4 984 за попередню добу). Загальна кількість 2 179 998 пацієнтів.

Німеччина – США – «Північний потік-2». Канцлерка Німеччини Ангела Меркель у четвер, 20 травня, оголосила про майбутні переговори з президентом США Джо Байденом щодо відносин з Росією. Заяві Меркель передувала відмова США від санкцій проти оператора «Північного потоку-2» компанії Nord Stream 2 AG і її гендиректора Варніґа.

Апеляція Медведчука. Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт підозрюваному у держзраді куму Путіна Медведчуку. Таким чином він буде перебувати під домашнім арештом до 10 липня 2021 року.

Читайте також: Львівський підрядник привласнив понад пів мільйона гривень на реконструкції сміттєзвалища

Медведчук заявив, що вів переговори з бойовиками ОРДЛО, бо його на це вповноважили спершу в.о. президента Турчинов, а пізніше п’ятий президент Порошенко. Натомість Турчинов заявив, що це брехня.

Готель для доньки Козловського – Будинок для Авалону. Будинок на проспекті Свободи, 11 відреставрують та переоблаштують під готель. Місто проведе архітектурний конкурс, аби вирішити, як саме він виглядатиме. Дозвіл на облаштування готелю у пам’ятці отримала донька Григорія Козловського – Софія Максимець.

Читайте також: На площі Ринок відреставрували історичні двері, які були вщент знищені. Фото

Депутати ЛМР підтримали проєкт ухвали про надання дозволу на розробку детального плану території у районі вул. Коновальця, вул. Житомирської, вул. Гіпсової, вул. Семирадського. Причому голосування було два. Спочатку проєкт не набрав достатньої кількості голосів. Йдеться про будівництво компаніями, пов’язаними з Avalon, в тому числі забудову житлом території дитячого санаторію, яка віднесена до лікувальних зон.

Готель «Дністер», що поблизу парку імені Івана Франка, реконструюватимуть. Для цього оголосять всеукраїнський конкурс, до якого залучать міжнародних архітекторів.

Читайте такожЗ проблеми – у благо, або Про електросамокати і усвідомленість

Вартість проїзду підняли до 10 гривень. У Львові підняли до 10 гривень вартість проїзду у громадському транспорті. В мерії заявили, що це компромісне рішення, позаяк економічно обґрунтований тариф на проїзд в автобусах становить 14,6 грн, а в електротранспорті – 12,4 грн. Вартість проїзду в Києві становить 8 гривень.

Свірзький замок відкрили для відвідувачів. На Львівщині уперше за багато років для туристів відкрили Свірзький замок, однак відвідувачів пускатимуть лише у безпечні зони будівлі. Екскурсії замком проводять щосуботи та неділі з 10:00 до 17:00 години для груп до 20 осіб. Вартість екскурсії – 100 грн, для студентів і пенсіонерів – 50 грн.

Читайте такожОзеро із черепашками у Львові нарешті отримало свій статус

Також Tvoemisto.tv запрошує у мандрівку на Дрогобиччинутут можна побачити, як варять сіль на найстарішому заводі в Україні, відвідати хату Івана Франка і навчитися ткати у місцевої майстрині. А ще до Вашої уваги ТОП-5 веломаршрутів на відстані до 40 км від Львова.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!