Інший режим роботи шкіл і садочків та мільярд на медобслуговування нардепів. Головне за минулу добу

1921 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Paul Hanaoka for unsplash

Фото: Paul Hanaoka for unsplash

Covid-19 – Головне. Голови українських міст запропонували міністру охорони здоров’я Степанову інший режим роботи шкіл і садочків. «Я готовий ініціювати ці зміни в постанову уряду, у свою чергу мери підтримали те, що маємо не проводити масові заходи, треба контроль у транспорті, на ринках, у решті закладів», – заявив він. Деталей міністр не уточнив.

Читайте також: Смерть чоловіка у центрі Львова. Як у майбутньому запобігти таким випадкам

Міська рада Івано-Франківська попри «червону» зону проголосувала за поетапне відновлювлення роботи дитячих садків та шкіл, посилаючись на численні звернення батьків та на Конституцію України.

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі відновили партнерські пологи.

Витрати на медицину для нардепів, членів Кабміну, працівників ОП, апарату ВРУ та інших держорганів у 2021 можуть зрости до мільярда гривень. Це на 200 млн грн більше, ніж зараз.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 186 осіб (143 – напередодні). Разом 17 243. Одужало – 5 382 (+ 122), померло – 478 (4 – за добу).

За минулу добу лабцентри зробили 2 274 ПЛР-тестів.

В Україні Covid-19 виявлено у 2 905 осіб (2 461 за попередню добу). Загальна кількість 159 702 пацієнтів. Одужало – 70 710 (плюс 1 267), померло – 3 264 особи (+ 53).

Читайте також: Що буде із зарплатами вчителів у 2021 році. Пояснення Міносвіти

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 17 714 осіб (плюс 285), Львівщина – 17 243 (+ 186), Харківська – 13 160 (+ 307 осіб) та Чернівецька області – 12 354 (+ 104).

Нацстратегія – (Не) тиша на Донбасі. У новій стратегії нацбезпеки, яку президент Зеленський ввів у дію, у переліку держав, з якими Україна розвиватиме стратегічне партнерство, присутній Азербайджан, але немає ні Румунії, ні Словаччини.

Український військовослужбовець підірвався на невідомому вибуховому пристрої під час проведення інженерних робіт на Донбасі. Ще двоє українських військових отримали поранення внаслідок підриву на розтяжці.

Безпілотники бойовиків перетинають лінію розмежування другий день поспіль.

На Яворівському полігоні починаються військові навчання «Репід Трайдент-2020». Місцевих мешканців просять оминати територію полігону.

«Слуга народу» – Справа Новака. Фіщенка, якого НАБУ підозрює в хабарництві у змові з нардепом «Слуги народу» Юрченком, взяли під арешт з можливістю внесення застави 1 млн 552 грн. 

Читайте також: Львів припинив створювати можливості або Чого бракує у програмах кандидатів

Генпрокурор Венедіктова заявила, що у зв’язку із можливим зривом української спецоперації щодо «вагнерівців», які були затримані в Білорусі, в Україні зареєстрували три кримінальні провадження.

Слідчі Центрального антикорупційного бюро Польщі виявили мільйон євро, які приховав ексклава Укравтодору Славомір Новак.

У державному заповіднику «Тустань» повідомили про незаконне захоплення частини території.

Білорусь – Навальний. Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки заявив, що ЄС не вважає Лукашенка легітимним президентом Білорусі.

До Білорусі для участі у військових навчаннях прибула група російських десантників.

Читайте також: У Львові стартував 27 Форум видавців. Програма для батьків і дітей

Папа Римський Франциск розгляне ідею відвідати Білорусь.

Опозиціонер Навальний, який проходить лікування в Німеччині після отруєння, заявив, що вже може сам дихати.

Гарного вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!