Італія запроваджує Covid-паспорти у другій половині травня

1656 0
«Велика двадцятка» погодилися підтримати плани впровадження так званих Covid-паспортів або паспортів вакцинації.
фото: apostrophe.ua

фото: apostrophe.ua

Міністри країн «Великої двадцятки» погодилися підтримати плани впровадження так званих Covid-паспортів або паспортів вакцинації. На їхню думку, вони є важливою передумовою відновлення міжнародних подорожей після кризи. Про це повідомляє Bloomberg. Італія ж запровадила власний сертифікат вакцинації, який почне діяти з другої половини травня, що на місяць швидше, ніж планує Євросоюз.

Читайте також: Куди українці торік виїжджали найчастіше. Список країн 

Міністр туризму Італії Массімо Гаравалья звернувся до єврокомісара з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретона з проханням пришвидшити введення «цифрових зелених сертифікатів». Водночас країни «Великої двадцятки» погодилися з тим, що слід сприяти безпечним подорожам через введення «цифрового зеленого сертифіката» ЄС, який підтверджує, що їхній власник вакцинований, перехворів на коронавірус або нещодавно зробив тест і має негативний результат.

Додамо, що за оцінками Всесвітньої ради з подорожей і туризму, у 2020 році ринок міжнародного туризму впав на 49%. Окрім цього, пандемія призвела до втрати 62 мільйонів робочих місць у туристичній галузі.

Нагадаємо, що Спочатку міністр охорони здоров'я України Максим Степанов казав, що українці отримуватимуть паспорти, як і в Європейському союзі. Однак згодом головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив, що таких документів українцям не видаватимуть – будуть лише міжнародні свідоцтва про вакцинацію.

Читайте також: Потрібні нові холодильники. Як Львів готується отримати вакцину проти коронавірусу

У пресслужбі МОЗ Tvoemisto.tv уточнили, що в Україні поки що чекають рекомендації від ВООЗ, за якою схемою і як саме будуть працювати паспорти вакцинації. Коли там погодять запровадження таких документів, тоді можна буде говорити про них і для наших громадян. Натомість ВООЗ наразі не підтримує ініціативу впровадження такого документа.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!