Кіпр оголосив про послаблення карантину

1306 0
Із 29 травня комендантська година на Кіпрі триватиме з 01:00 до 05:00, а повністю її скасують з 10 червня.
фото: lowcostavia.com.ua

фото: lowcostavia.com.ua

Уряд Кіпру анонсує наступні етапи послаблення карантину. Так, до 10 червня у країні планують скасувати частину обмежень. Про це повідомляє Cyprus Mail з посиланням на міністра охорони здоров'я Кіпру Константінос Іоанну.

За його словами, із 29 травня комендантська година на Кіпрі триватиме з 01:00 до 05:00, а повністю скасують з 10 червня. Окрім цього, Іоанну розповів про низку наступних послаблень карантинних заходів. Зокрема, із 1 червня кількість людей, яким дозволять збиратися всередині приміщень, зросте до 20, включаючи постійних мешканців та неповнолітніх. Із того ж дня барам та ресторанам дозволять відкривати свої внутрішні зали, дотримуючись протоколів органів охорони здоров'я.

Читайте також: Кіпр відкриває кордони для українців із 1 квітня. Які умови

Із 10 червня нічним клубам на Кіпрі скасують обмеження і дозволять відновити діяльність з дотриманням протоколів органів охорони здоров'я.

Додамо, що на Кіпрі одну дозу вакцини отримала вже половина населення, а 25% людей завершили вакцинацію від коронавірусу.

Читайте також: Куди українці торік виїжджали найчастіше. Список країн 

Нагадаємо, із 1 квітня цього року Кіпр відкрив свої кордони для всіх відвідувачів з України. Туристи, у тому числі українці, зможуть в’їжджати до Кіпру без обов'язкової самоізоляції чи тесту на коронавірус, якщо вони повністю вакцинувалися від Covid-19 схваленими в ЄС препаратами (AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson) або «Спутником V». Якщо ж ще не вдалося повністю вакцинуватися будь-яким із перелічених вище препаратів, ви все одно можете потрапити на Кіпр за умови негативного ПЛР-тесту, зданого не пізніше, ніж за 72 години до вильоту. ПЛР-тест також потрібен дітям. По прибуттю потрібно буде здати тест повторно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!