Ланцюжок життя. У Львові вперше застосували апарат ШВЛ у повітрі

1911 0
За порятунок життя медики 65-річного хворого з Турківщини почали боротися ще у повітрі, застосувавши апарат штучної вентиляції легень.
Фото: ЛОЦЕМДМК

Фото: ЛОЦЕМДМК

Сьогодні, 28 травня, гелікоптером аеромедичної служби у Лікарню швидкої допомоги доставили хворого із закритою черепно-мозковою травмою. За порятунок життя медики почали боротися ще у повітрі, застосувавши апарат штучної вентиляції легень. Це перший випадок, коли хворого зранспортували повітрям із застосуванням ШВЛ, йдеться у повідомленні Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Читайте також: На Львівщину прибув гелікоптер для евакуації хворих і поранених. Відео дня

Невідкладну допомогу надали 65-річному чоловік з села Завадівка Турківського району.

Виклик на аеромедичну евакуацію надійшов о 12:55 год. Близько 13:20 гелікоптер вилетів у Турку, де пацієнта відразу превентивно перевели на ШВЛ та розпочали інтенсивну терапію. Вже о 14:50 гелікоптер вилетів до Львова, а о 15.18 приземлився поблизу Львівської лікарні швидкої допомоги.

Відомо, що пацієнту провели оперативне втручання.

Додамо, Кабмін схвалив постанову МОЗ «Про деякі питання створення єдиного аеромедичного простору в Україні». Вертолітні бази мають з’явитися у Львові та Києві. 1 квітня на Львівщині на постійне чергування заступила бригада авіаційної системи МВС. Раніше керівник Львівського обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько розповідав Тvoemisto.tv, що гелікоптер Airbus Helicopters H145 евакуйовуватиме пацієнтів з інсультами, інфарктами, важкими травмами після ДТП та іншими критичними станами. Медичний гелікоптер буде обслуговувати не лише Львів та область, а й гірські регіони та обласні центри, як Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Ужгород. 

Першу евакуацію авіамедична служба виконала 9 квітня, тоді рятували 78-річну жінку із Турки. У неї діагностували порушення мозкового кровообігу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!