Львів – очно, область – заочно. Як вчитимуться школярі з наступного тижня

23980 0
На відміну від області, львівські навчальні заклади працюватимуть у звичайному режимі.

Попри те, що закладам середньої, позашкільної, фахової передвищої та вищої освіти рекомендували із вівторка, 9 березня, перейти на віддалений режим навчання, навчальні заклади Львова працюватимуть у звичайному режимі. Про це зазначила керівниця управління освіти Львова Зоряна Довганик у Фейсбуці.

Читайте також: Школам на Львівщині рекомендують перейти на дистанційне навчання

«Заклади освіти Львова наступного тижня працюватимуть у звичайному режимі з дотриманням карантинних вимог», – пояснила головна освітянка Львова.

А ось навчальним закладам у Львівській області, як зазначив Тvoemisto.tv директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска, все ж рекомендують перейти з вівторка на віддалене навчання.

«Захворюваність особливо росте у Львові і Дрогобичі. У нас були важкі випадки навіть з школярами на відміну від попередніх сплесків захворювання. Тому ми рекомендуємо перейти з вівторка на віддалене навчання, а з 15 березня, через тиждень розпочати канікули», – пояснив Олег Паска.

Рішення Львова не переходити на дистанційне навчання головний освітянин області не зовсім розуміє.

Читайте також: В Україні вкотре можуть повернути локдаун. За якої умови

«Коли усереднюється статистика, то ріст у Львові компенсується кращою статистикою у сільській місцевості. У такий спосіб область опинилася у помаранчевій зоні. Тому рішення не переходити на віддалене навчання саме у Львові є неадекватним до ситуацій», – зазначив Олег Паска.

Канікули у навчальних закладах Львівщини планують розпочати з 15 березня. Вони триватимуть тиждень. За словами Олега Паски, у такий спосіб ці два тижні дадуть можливість розірвати ланцюжок заражень.

Нагадаємо, на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яку провели учора, 5 березня, закладам середньої, позашкільної, фахової передвищої та вищої освіти рекомендували із 9 березня перейти на віддалений режим навчання. Дитячі садочки та спеціальні заклади освіти можуть продовжувати працювати у звичному режимі.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!