Львів’ян просять допомогти зробити внесок за житло вихованцю «Оселі» 19-річному Максиму

3077 0
Хлопець є учасником міської цільової програми співфінансування придбання житла сиротам.
Фото: buildersclub.com.ua

Фото: buildersclub.com.ua

Спільнота «Оселя», що у Винниках, просить львів’ян допомогти зібрати кошти для співфінансування купівлі житла 19-річному хлопцю Максиму, який 10 прожив у спільноті. Про це Tvoemisto.tv розповіли в «Оселі».

«Максим став учасником Міської цільової програми співфінансування придбання житла дітям-сиротам, дітям позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа у 2020 році. Це програма 30/70. Тобто 70% вартості оплачує місто. Решту оплачують опікуни або дитина позбавлена батьківського піклування самостійно — це 30% від загальної суми», – розповіла заступниця голови ради спільноти взаємодопомоги «Оселя» Наталія Саноцька.

За її словами, потрібно назбирати орієнтовно 200 тис. грн – це буде внесок хлопця за невелику однокімнатну квартиру.

Реквізити для допомоги:

  • картка Приватбанку 4149629385925466 (Саксон Максим Олександрович)
  • для підприємців iban UA273052990000026201892452248

Максим і його старша сестра росли в інтернаті, бо батьки мали проблеми із алкоголем, розлучилися і не мали постійного місця проживання. Згодом їхня мама прийшла в «Оселю», наполегливо працювала над своєю залежністю від алкоголю, забрала до себе в спільноту дітей. Максиму було вісім років, сестрі – 11. Діти ходили у звичайну школу, згодом переїхали усією сім’єю у соціальний гуртожиток «Оселі» у Львові.

Та згодом алкоголізм знову атакував маму Максима і вона більше не могла жити в гуртожитку. Діти хотіли лишитись в гуртожитку, але неповнолітні не можуть жити там самостійно. Тож тодішня керівниця «Оселі» Олеся Саноцька вирішила взяти опікунство над Максимом і його сестрою.

«Подолавши багато бюрократичних перепон, повернула дітей у Спільноту і дала їм щасливе дитинство з довгими вечірніми розмовами, передшкільними закупами, походами в кіно і на морозиво. Олеся навчила Максима малювати на склі, фантазувати і бачити у людях світло. Він навчився грати на гітарі і приєднався до громадської організації «Золота молодь Винник», де знайшов справжніх друзів з якими волонтерив і реалізовував цікаві проекти на благо людей», – розповідають в «Оселі».

Фото Спільноти

Та коли Максимові було 15 років Олеся Саноцька померла унаслідок важкої хвороби. Тоді Спільнота підтримала Максима і допомогла вступити на навчання у Львівський коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу за спеціальністю «Кухар, кондитер».

«Ми дуже раді, що Максим твердо вирішив не повторювати помилки батьків. Він мріє про щасливу сім’ю, велику любов і професійну самореалізацію», – говорить Наталія Саноцька.

Максим. Фото Оселі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!