Львів’яни скаржаться на понищені пішохідні переходи та тротуари

5096 0
Дорожнє покриття або знищене, або взагалі відсутнє, тому мешканцям доводиться їх обходити та наражатися на небезпеку.
Фото: Фейсбук

Фото: Фейсбук

Львів’яни все частіше скаржаться на ями не лише на дорогах, а й тротуарах та пішохідних переходах. У соцмережах містяни поширюють повідомлення і фото місць, де дорожнє покриття або знищене, або подекуди взагалі відсутнє. Відтак, людям доводиться їх обходити та наражатися на небезпеку.

Читайте також: На дорогах Львова утворились глибокі ями. У мерії обіцяють залатати. Фото

Зокрема, чималі ями утворилися на переході біля будинку на вул. Кн. Ольги 50, поблизу зупинки Бойчука.

На гарячій лінії міста Львова спочатку зазначили, що скерували звернення у Франківську райадміністрацію, проте згодом повідомили, що враховуючи вид пошкоджень, роботи з ремонту дорожнього покриття на вказаній ділянці заплановано виконати із застосуванням пневмоструменевої машини, після проведення процедур тендерних закупівель за відповідних погодних умов. Тому роботи на ділянці проведуть десь у квітні.

У жахливому стані тротуар на вул. Яворницького. Через ями, які утворилися, не можливо пройти. Тротуар практично є непрохідним. У Залізничній райадміністрації повідомили, що дану адресу буде внесено у проєкт титульного списку з капітального ремонту доріг та тротуарів на 2021 рік для розгляду депутатських комісій. Проте, це станеться не раніше 25 квітня.

Читайте також: Понад мільярд гривень на дороги. Скільки вулиць відреконструювали у Львові в 2020 році

Побиті тротуари й на вулиці Стрийській – від Автовокзалу до перехрестя з вулицею Наукова.

«Неможливо нормально ходити як по тротуару, що пролягає між велодоріжкою та будинками, які йдуть вздовж вулиці, а також тротуаром, що проходить вздовж дороги. Також знищилось асфальтне покриття що веде до велодоріжки навпроти Автовокзалу (сам він теж не в презентабельному вигляді, хоч і міжнародний). Асфальтове покриття давно все в ямах, після дощу утворюються величезні калюжі і по доріжках взагалі неможливо пройти», – зазначає львів’янин.

Більшість мешканців району використовує для пересування велодоріжку, що становить особливу небезпеку у літній час, коли багато велосипедистів користуються нею по прямому її призначенню.

Коли тротуари відремонтують, наразі не відомо. Як повідомили у райадміністрації Сихівського району, у титульному списку на 2021 рік ремонт вказаних тротуарів та дороги не передбачено, у зв’язку з обмеженим фінансуванням.

Нагадаємо, у Львові ремонт аварійних ділянок на дорогах проводять холодним асфальтом. За словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, для того, щоб класти холодний асфальт, має бути суха поверхня. Роботи виконують компанії, які виграли тендер на проведення поточного ремонту доріг. В основному це ШРП.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!