Місто планує демонтувати незаконну капличку у районі Під Голоском

5190 0
Священник, який збудував споруду, активно розбудовує її замість того, аби демонтувати.
Фото Євгена Бойка

Фото Євгена Бойка

Капличку, яку незаконно облаштував у районі Під Голоском священник ПЦУ Олексій Леонов, мають розібрати до 15 червня, якщо він цього не зробить сам, тоді її демонтуватиме місто після рішення виконавчого комітету. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив заступник голови Шевченківської районної адміністрації Львова Михайло Космина.

Читайте також: Була галявина, тепер – церква. У парку Львова звели споруду, схожу на храм. оновлено

Йдеться про споруду, яку у районі Під Голоском звів священник Православної церкви України Олексій Леонов. Він на вулиці Малоголосківській облаштував без дозволів від міста дерев’яну каплицю у будівельному вагончику.

«Районна адміністрація зафіксувала самовільне захоплення земельної ділянки і встановлення такого собі МАФу. Райадміністрація склала акт про незаконне встановлення малої архітектурної форми, а також сформувала вимогу до власників, які її встановили, аби ті демонтувати цю споруду. Мають час до 15 червня. Якщо не демонтують, то ми звернемося про демонтаж за рішенням виконкому», – пояснив Михайло Космина.

Керівник департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Євген Бойко у коментарі Тvoemisto.tv сказав, що про ситуацію із встановленням цієї споруди обговорюватимуть на раді Єпископів.

«Також буде комунікація і в юридичній площині. Це порушує міжцерковні відносини. Якщо один отець поставив капличку, то інша конфесія собі поруч вирішить поставити ще декілька капличок. Це грубе порушення з боку церкви. А священник, який це зробив, не комунікує з нами», – додав він.

Священник від коментарів відмовляється. У соцмережах з'явились фото, на яких споруда уже з золотавим куполом та побілена. 

Священник Олексій Леонов є керівником Релігійної громади парафії святителя Миколая. За даними аналітичної системи You Control, організація зареєстрована у 2018 році з місцем реєстрації – квартира на Малоголосківській, 8Д. 

Нагадаємо, у парку в історичній частині Львова звели храм. Львів’янин помітив споруду, схожу на церкву, у сквері поблизу медичного університету, що на вулиці Пекарській. Релігійна громада (ПЦУ) має у цьому місці відведену земельну ділянку. На ній за підсумками загальноукраїнського конкурсу планують збудувати церкву. 

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!