Ми перебуваємо у критичній точці пандемії Covid-19, – глава ВООЗ

1836 0
Багато лікарень та відділень інтенсивної терапії працюють на межі можливостей.
Фото: freepik

Фото: freepik

Найближчі кілька місяців будуть надзвичайно важкими в тому, що стосується поширення коронавірусу, заявив у Женеві генеральний директор ВООЗ Тедрос Гебрейесус, передає Суспільне.

«Ми перебуваємо у критичній точці пандемії Covid-19, особливо в Північній півкулі. Наступні кілька місяців будуть дуже важкими», – каже Тедрос Гебрейесус.

За його словами, у багатьох країнах світу спостерігається вкрай швидке поширення вірусу і зараз це призводить до того, що лікарні та відділення інтенсивної терапії працюють на межі можливостей.

Читайте також: У ВООЗ закликали світ готуватися до нової пандемії

Тедрос Гебреісус звернувся до керівників країн із проханням впроваджувати заходи, спрямовані на сповільнення поширення інфекції.

«Закликаємо керівників негайно вжити заходів, щоб запобігти подальшим смертям та зберегти основні медичні послуги. У мене є конкретне повідомлення для тих країн, які успішно взяли поширення COVID-19 під контроль: зараз саме час подвоїти зусилля, щоб зберегти передачу на низькому рівні, бути пильним, бути готовим виявляти випадки та кластери інфекції та вживати швидких заходів», – каже директор ВООЗ.

Читайте також: Зеленський заявив про жорсткий карантин. За якої умови його введуть в Україні

Тедрос Гебреісусзакликав усіх докласти максимальних зусиль, щоб не дозволити вірусу знову розповсюдитись.

Нагадаємо, до жорсткого карантину вже повертаються Чехія та Ірландія. В деяких містах Європи вводять комендантську годину. У Польщі через пандемію коронавірусу скасували масові святкування на Новий рік та закривають ресторани, кафе і бари.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!