На будівництво крематорію у Львові оголосять архітектурний конкурс

2671 0
Крематорій охоплюватиме територію 2 га на Голосківському кладовищі, де раніше був ритуальний майданчик.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Львові оголосять архітектурний конкурс на будівництво крематорію. Відповідне рішення погодив виконком ЛМР сьогодні, 24 квітня.

Його будуватимуть на території Голосківського кладовища, а міське управління архітектури має скласти технічне завдання та визначити членів журі. Крім цього, виконком погодив організувати архітектурний конкурс на перепланування приміщень під зали для прощання на Янівському кладовищі.

Читайте також: Яким буде крематорій у Львові. Деталі

Нагадаємо, що на Голосківському кладовищі наразі залишається 1,5 га вільних ділянок для поховання, а низка депутатів ще торік зініціювали проєкт крематорію у Львові. У бюджеті розвитку на 2020 рік заклали 3 млн гривень на виготовлення проєкту крематорію.

Крематорій охоплюватиме територію 2 га на Голосківському кладовищі, де раніше був ритуальний майданчик. У Львові вже провели громадські слухання щодо крематорію, де пояснили, що крематорій мав би бути розрахований на 30-50 тисяч поховань. Заліснену частину вздовж дороги по обидві сторони від вхідної зони пропонують використати під колумбарій. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!