На Львівщині реставрують арку біля костелу Святого Варфоломія. Фото

4507 0
Костел Святого Апостола Варфоломія є пам'яткою архітектури національного значення.
Фото: Дрогобицька міська рада

Фото: Дрогобицька міська рада

У Дрогобичі на Львівщині біля костелу Святого Варфоломія розпочали реставрувати арку. З неї відчистять залишки вапняного покриття, зароблять тріщини, нанесуть новий шар фарби та нададуть їй естетичного вигляду. Про це йдеться на сайті Дрогобицької міської ради.

Читайте також: На реставрацію дерев’яної церкви на Львівщині пропонують виділити мільйон гривень

«Наше завдання – забезпечити належний благоустрій біля культових споруд міста, у першу чергу тих, які мають історичне значення та входять до переліку туристичних об’єктів Дрогобицької громади», – зазначив секретар Дрогобицької міської ради Орест Каракевич.

Читайте також: Як виглядає Палац Гредлів, в якому відкриють туристичний центр Карпат

Ще раніше у сквері навколо костелу також виконати чимало робіт: пішохідні доріжки замостили бруківкою, встановили вуличне освітлення та підсвітку будівель костелу і вежі, відновили лавки. Недавно комунальники взялися за ландшафт та озеленення території.

Нагадаємо, Львівщина для програми «Велике будівництво» у напрямі «Велика реставрація» підготувала та надіслала 31 пакет документів, які передбачають відновлення 39-ти об’єктів історико-культурної спадщини.

Довідково

Костел Святого Апостола Варфоломія (Внебовзяття Пресвятої Діви Марії) – римсько-католицький храм у місті Дрогобичі Львівської області, давній духовний осередок, взірець архітектури готики та бароко (інтер'єрні розписи) кінця XIV-XVI ст., історико-архітектурна пам'ятка національного значення. Входить до переліку 15 містичних та таємничих храмів України.

Одна з найстаріших зі збережених споруд Дрогобича, розташований у середмісті Дрогобича за адресою: вул. Данила Галицького, 12.

Після Другої світової війни у 1949 р. костел закрили, й розташували в ньому склад театрального реквізиту. З 1989 р. храм повернули римсько-католицькій громаді міста. Костел Святого Апостола Варфоломія в Дрогобичі є пам'яткою архітектури національного значення.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!