На пам’ятки архітектури, які входять у Львівську ОТГ, виділили лише 500 тисяч гривень

1487 0
Планували отримати хоча б півтора мільйони гривень.
фото: Андрій Поліковський

фото: Андрій Поліковський

На пам’ятки архітектури, які тепер входять у Львівську ОТГ виділити 500 тисяч гривень. Відповідне рішення цього тижня ухвалили депутати ЛМР.

Читайте також: На Львівщині відреставрують близько 30 пам'яток архітектури. Перелік

Як зазначила у коментарі Тvoemisto.tv очільниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, це вкрай мало і якісь роботи починати складно.

«Мали на меті отримати хоча б півтора мільйони гривень. Знали, що цьогорічний бюджет не великий, та й прийняли його пізно. Що за ці гроші можна зробити? Практично нічого. Будемо хіба що доробляти ті об’єкти, які розпочали. Нові об’єкти не розпочинатимемо точно», – каже Лілія Онищенко.

За її словами, найімовірніше, виділені кошти спрямують на ремонт та реконструкцію церкви у селі Зарудці. Там роботи вже початі, зокрема, зняли дах, відтак розпочате треба завершити. Решта пам’яток можуть залишитись не зробленими.

Читайте також: На реставрацію дерев’яної церкви на Львівщині пропонують виділити мільйон гривень

«Будемо братися і доробляти ті об’єкти, де вже проведена тендерна закупівля, є дозволи, виконавці, ведуться роботи. Тому, будемо дозавершувати роботи у церкві в Зарудках, також треба робити церкву у Брюховичах», – додає Лілія Онищенко.

Нагадаємо, на території приєднаної ОТГ обліковані 62 пам’ятки архітектури. Проте їх ще переглядатимуть, адже, зокрема, у Ситихові вписана дзвіниця, а її вже немає. Також сюди входять близько 18 пам’яток археології, але їх ще треба ознакувати і визначити місце знаходження.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!