Найкращий проєкт крематорію у Львові визначатимуть на всеукраїнському конкурсі

2153 0
Львівський крематорій мав би бути розрахований на 30-50 тисяч поховань.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Міська комісія з інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики при Львівській міськраді погодила виділити 3  млн грн на проєктування крематорію на Голосківському кладовищі. 

Читайте також: Окремий світ, або Все, що треба знати про поховання у Львові

Крематорій охоплюватиме територію 2 га, де раніше був ритуальний майданчик. На визначення проєктанта оголошуватимуть всеукраїнський конкурс.

На Голосківському кладовищі, яке залишається єдиним відкритим для поховань, наразі залишається 1,5 га вільних ділянок, а низка депутатів ще торік зініціювали проєкт крематорію у Львові. Минулого тижня у Львові провели громадські слухання щодо крематорію у Львові, на якому пояснили, що крематорій мав би бути розрахований на 30-50 тисяч поховань. Заліснену частину вздовж дороги по обидві сторони від вхідної зони пропонують використати під колумбарій. 

Читайте також: Нове кладовище та альтернативні види захоронень. Як у Львові вирішуватимуть проблему поховань

Інститут міста провів опитування серед мешканців Львова щодо доцільності будівництва крематорію показало, яке показало, що 51% опитаних, які визначились зі своєю думкою, підтримують таку ініціативу.  Не проти крематорію у Львові й духовенство, зокрема представники УГКЦ та ПЦУ, втім прах має бути обов’язково приданий землі.

Вікторія Ейсмунт

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!