Депутат ЛМР вимагає створити екополіцію для тих, хто не прибирає за своїми собаками

842 0
Tvoemisto.tv минулого тижня провело дискусію разом із депутатами, посадовцями та власниками собак про те, як привчити львів'ян прибирати за своїми улюбленцями.
Photo by Daniel Sandoval on Unsplash

Photo by Daniel Sandoval on Unsplash

Депутат від «Об’єднання «Самопоміч» Володимир Лучишин сьогодні, 11 березня, під час сесії зачитав депутатське звернення, де йшлося про те, що неприбрані після домашніх тварин тротуари, парки та сквери несуть загрозу для довкілля та здоров’я мешканців.  

Читайте також: Як привчити львів'ян прибирати за своїми домашніми улюбленцями

«Щодня у Львові коїться безкарно сотні або тисячі правопорушень. Кожне окремо може виглядати дрібним чи несерйозним, але разом становлять загрозу для довкілля і здоров’я містян. Йдеться про неприбрані після домашніх тварин тротуари, парки, сквери. Скоро почнеться спалення сухостоїв. Усі розуміють, що це погано, але водночас ми маємо це в великій кількості», – каже він.

За його словами, є достатня кількість документів, які регламентують діяльність, передбачають штрафи, санкції, однак вони не працюють. Тому він пропонує підтримати звернення депутатів ЛМР до Міністра захисту довкілля, Міністра внутрішніх справ, голови комітету Верховної ради України з питань екологічної політики, аби нормалізувати цю роботу і передати більше повноважень на місця для ідентифікації порушників, бо це, на його думку, найбільша проблема. Або ж створити екологічну поліцію.

«У такий спосіб пропоную створити робочу групу, в яку б увійшли депутати ЛМР, представники виконкому, щоб напрацювати дорожню карту і внормалізувати цю ситуацію», – додав він.

Читайте також: Чому кожного року наприкінці зими у нас під ногами – лайно

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv минулого тижня, 5 березня, провело дискусію про те, «як привчити львів’ян прибирати за своїми домашніми улюбленцями». Обговорення почали із колонки, яку написала активна мешканка Львова Ольга Сивак під назвою «Чому кожного року наприкінці зими у нас під ногами – лайно». Також під анонсом про дискусію у Фейсбуці виникло чимало коментарів. Одні дописувачі обурювалися, чому лайно не прибирають люди, які мають собак або чому це не роблять двірники. Інші – що потрібно усе жорстко контролювати, але цього ніхто не робить. 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!