Ріст зарплат медикам та підозра суддям за захоплення влади в Україні. Головне за ніч і минулу добу

2193 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Новини Львова

Фото: Новини Львова

Послаблення карантину у Львові – потяг на Чернівці. У Львові дозволили працювати кінотеатрам і концертним залам. Вони працюватимуть за окремим протоколом: не більше 50% наповнення, 1 людина на 5 кв. м площі приміщення та з дотримання окремого протоколу МОЗ.

Обласна комісія з ТЕБ і НС заклади культури не відкривала, втім місто послалося на постанову Кабінету Міністрів від 20 травня 2020 року зі змінами від 8 липня.

Читайте також: Поліція відкрила кримінал через смерть 20-річної дівчини від коронавірусу на Львівщині

Укрзалізниця відновлює прямі потяги зі Львова до Чернівців. Поїзд курсуватиме зі Львова щодня з 20 липня, крім середи, а з Чернівців – з 21 липня щодня, крім четверга. Поїзд вирушатиме о 18:09 та прибуватиме в Чернівці о 22:02. Назад у Львові поїзд їхатиме о 6:04 та прибуватиме о 9:51.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 132 осіб (197 – напередодні). Разом 7 754. Одужало – 1 305 осіб (плюс 63), померло – 203 (4 – за добу).

За оперативними даними, за вчорашню добу лабораторні центри в місті провели 783 ПЛР-тестів.

В Україні Covid-19 виявлено у 809 осіб (848 за попередню добу). Загальна кількість 57 274 пацієнтів. Одужало – 29 769 (плюс 838), померло – 1 456 особи (плюс 11).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 7 754 (детальніші показники вище), далі Київ – 6 689 осіб (плюс 76), Чернівецька – 5 262 (плюс 30), та Рівненська – 4 940 (плюс 88 осіб) області.

Вїзд у Євросоюз – ПЛР-тести – ріст зарплат медикам. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що країни Євросоюзу зможуть відкрити кордони для України, коли середньодобовий приріст випадків захворювання на Covid-19 в Україні не буде перевищувати 480 хворих.

За його словами, восени кількість тестувань для визначення коронавірусної інфекції в Україні на добу збільшиться вдвічі. Наразі вітчизняні лабораторії проводять 13-14 тисяч тестів на добу.

Читайте також: У Львові запрацювали заклади дошкільної освіти. 5% дітей прийшли до дитсадків

Степанов також заявив, що планує підвищити зарплату лікарям до 20-25 тисяч гривень. Але зазначає, що такі зміни будуть проводитися поступово.

Стосовно підвищення, яке відбудеться з першого вересня, то воно розраховане: лікарям буде підвищена зарплата на 3,5 тисячі гривень; середньому медичному персоналу – на 2, 5 тисячі; молодшому медичному персоналу до 1250 гривень.

НАБУ – СБУ. НАБУ повідомило про підозру голові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову та ще 5 суддям цього суду, а також голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

Суддів підозрюють у створенні злочинної організації та захопленні влади.

За версією слідства, фактично зазначена організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт та бізнес кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом та з наперед визначеним результатом.

Окружний адмінсуд Києва відомий такими скандальними рішеннями як: про відсторонення в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, протиправність дій директора НАБУ Артема Ситника і нардепа Сергія Лещенка щодо розголошення інформації про Пола Манафорта, скасування рішення про націоналізацію «Приватбанку».

Читайте також: У Львові запрацювали заклади дошкільної освіти. 5% дітей прийшли до дитсадків

СБУ затримала у Сєвєродонецьку одного з ключових організаторів антиконституційного «референдуму» зі створення так званої «ЛНР». Сепаратистом виявився колишній український чиновник, який багато років працював на керівних посадах в органах внутрішніх справ та очолював управління транспорту Луганської міськради.

Верховна Рада: Ліквідація районів – Скандальний закон про мову. Верховна Рада підтримала проєкт постанови № 3650 про ліквідацію 490 існуючих районів і створення замість них 136 нових. Спочатку Раді пропонували створити 129 нових районів, пізніше їх кількість збільшили до 136.

Зокрема, на Львівщині їх буде 7 замість 20. Це – Червоноградський, Золочівський, Львівський, Дрогобицький, Яворівський, Самбірський та Стрийський райони.

Рада 17 липня закрила третю сесію 9 скликання. У порядку денному засідання 17 липня був також скандальний проєкт закону «слуги народу» Бужанського №2362 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо навчання державною мовою в закладах освіти», який скасовує закон про мову, однак депутати не встигли дійти до розгляду цього питання.

Читайте також: На Львівщині вперше за рік двоє людей потрапили до лікарні з ботулізмом

Фракція «Слуга народу» ініціює проведення позачергової сесії Верховної Ради 21 липня.

MH17: Зеленський знову не згадав про РФ – США – Британія. Президент Зеленський заявив, що Україна хоче правди про трагедію MH17. Про Росію знову не згадав.

Посольство США в Україні до 6-ї річниці трагедії МН17 закликало Росію співпрацювати зі слідством для притягнення до відповідальності винних у збитті літака.

Велика Британія закликає Росію співпрацювати до повноцінної співпраці у справі збиття малайзійського Боїнга рейсу MH17 над Донбасом у 2014 році.

Албанія – Болгарія – Румунія – НАТО. Відповідно до оновленого списку МОЗ України, Албанія та Болгарія потрапили до країн «зеленої зони», але за показниками захворюваності на коронавірус обидві держави перебувають «на межі». В Україні не потрібно проходити самоізоляцію/обсервацію мандрівникам, що повертаються з держав «зеленої зони».

У Румунії на 30 днів продовжено дію режиму надзвичайної ситуації і до 15 серпня продовжено заборону в’їзду на територію країни для іноземців, в тому числі громадян України. Транзит можливий.

Читайте також: Албанія, Болгарія і Єгипет знову «зелені». МОЗ оновило список країн, після яких потрібна обсервація

Україна планує провести командно-штабні навчання «Обєднані зусилля-2020» за участю НАТО наприкінці вересня, коли Росія проводитиме військові навчання «Кавказ-2020».

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія і Китай використали пандемію коронавірусу для поширення неправдивої інформації, в тому числі про країни НАТО.

Попереду знову вихідні – відпочиньте добре. Бережіть себе і гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!