МОЗ прогнозує нову хвилю коронавірусу восени

2018 0
Міністр охорони здоров'я каже, що очікують зниження Covid-статистики до кінця літа, якщо не буде нових мутацій
Фото: coronavirus.rbc.ua

Фото: coronavirus.rbc.ua

В Україні влітку спостерігатимуть зниження рівня захворюваності на Covid-19, проте в осінньо-зимовий період епідеміологічна ситуація може знову погіршитись. Про це в інтерв’ю НВ повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Україна має у літній період значне зниження захворюваності. Ми прогнозуємо, якщо не буде жодних додаткових мутацій коронавірусу, що у літній період у нас триватиме стабілізація рівня захворюваності з потенційним зростанням в осінньо-зимовий період», – каже він.

Водночас, за словами Ляшка, така динаміка характерна не лише для України, а й для більшості країн світу.

Читайте також: Нам бракує мишей. Як у Львові розробляють вакцину від коронавірусу

«Зараз епіцентр, який був в Індії у попередні місяці, зокрема у квітні-травні, переміщується до країн Південної Америки: «горять» Бразилія й Аргентина, а в інших країнах відмічають стабілізацію», – зазначив міністр.

Він зауважив, що з огляду на покращення епідеміологічної ситуації уряд вважає за доцільне частково пом’якшити карантинні обмеження.

«За тієї кількості захворілих і госпіталізованих в Україні тримати жорсткі карантинні обмеження – це буде несправедливо з погляду відновлення економічного потенціалу нашої країни. Ми зараз маємо близько семи тисяч людей, які перебувають у ліжках в наших закладах охорони здоров’я, це хворі на Covid-19 і з підозрою на коронавірусну хворобу», – додав міністр і зазначив, що українська система охорони здоров’я здатна впоратися із такою кількістю хворих без надмірних навантажень.

Читайте також: На Львівщину прибули 42 тисячі доз вакцини від коронавірусу. Фотофакт

Додамо, що в Україні за вчора, 14 червня, виявили 1 014 нових випадків коронавірусу. 5 511 пацієнтів одужали, а 77 – померли від ускладнень. Із підозрою чи підтвердженим діагнозом госпіталізували 401 людину.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!