Як Львів відзначатиме 30-й День Незалежності України. Повна програма заходів

8378 0
Упродовж всіх днів святкування представлять вільне, незалежне мистецтво, музику, театр, кіно, літературу. Загалом всі заходи триватимуть з 18 по 29 серпня.
фото: лмр

фото: лмр

24 серпня Україна відзначає 30-річчя своєї незалежності. Із нагоди свята у Львові відбуватиметься безліч заходів. Так, святкування буде складатися з двох частин – офіційні заходи та мистецькі. Цього року планують охопити кожен район міста і населені пункти Львівської міської територіальної громади.

«Лейтмотивом цього дня буде присвята нашим військовим захисникам і нашим медикам. Лозунгом цьогорічного Дня Незалежності буде «Незалежність – це ти», з чим буде пов’язано багато тематичних елементів цьогорічного святкування», – цитує керівника департаменту «Адміністрації міського голови» Євгена Бойка пресслужба ЛМР.

Читайте також: Хто і що співав на День Незалежності та чому це викликало багато обурень у соцмережах

Упродовж всіх днів святкування представлять вільне, незалежне мистецтво, музику, театр, кіно, літературу. Загалом всі заходи триватимуть з 18 по 29 серпня. Ключовими будуть: фестиваль «Ніч у Львові», фестиваль короткометражних кіно Wiz-Art, міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt та міжнародний фольклорний фестиваль «Етновир». Окрім того, буде чимало заходів у мистецьких установах, просто неба, в кожному районі.

Однією з найбільш масових подій до Дня Незалежності стане фестиваль «Ніч у Львові». Минулого року захід не проводився через карантинні обмеження, але цьогоріч організатори відновлюють традицію. «Ніч у Львові» проводиться для промоції і популяризації музейних установ міста, щоб кількість їх відвідувачів постійно зростала. Центральною темою цьогорічного фестивалю буде власне незалежність нашої держави. Організатори обіцяють насичену програму, живі емоції та неочікувані локації, які нікого не залишить байдужим.

Окрім того, у неділю, 22 серпня, у Стрийському парку Львова впродовж цілого дня проводитимуть масовий захід для всіх львівських сімей – «Родинні пікніки Незалежності у Стрийському парку». На центральній алеї парку можна буде долучитись до майстер-класів з гончарства, соломоплетіння чи аквагриму, послухати лекції цікавих спікерів, взяти участь у вікторині за книгою «Франко від А до Я», зайнятись спортом, поекспериментувати з хіміко-фізичною лабораторію, послухати концерт та багато іншого.

Читайте також: Глави держав та духовні лідери привітали Україну з Днем Незалежності

До Дня прапора, 23 серпня, урочисто піднімуть пропор України та презентують проєкт «Музика просто неба». Цей захід відбудеться до 18.00 на Меморіалі пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Безпосередньо у День Незалежності у центрі Львова відбудеться символічний легкоатлетичний забіг «Забіг у вишиванках». Організаторами заходу є громадська організація Smart Run та управління спорту ЛМР. Учасники бігтимуть дистанції на 5, 3 та 1 км (також будуть короткі дитячі забіги) у футболках із вишитим орнаментом. Головна ідея події: забіг на честь 30-річниці незалежності, яскраве патріотичне та родинне свято, свято єдності, коли українці згуртовуються, та усі разом, візьмуть участь у масовому забігу, символізуючи волю та незалежність нашої країни та нації.

На площі біля Національної академії сухопутних військ ім. Сагайдачного. відбудеться великий святковий концерт, під час якого на львів’ян за гостей міста очікують виступи таких виконавців, як Аркадій Войтюк, ALYONA ALYONA, NAVKA, гуртів KALUSH і PATSYKI Z FRANEKA.

Традиційно на Личаківському кладовищі відбудуться заходи із вшанування пам’яті Героїв України. Про час проведення вшанувань буде повідомлено додатково.

Повна програма заходів

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!