Пік третьої хвилі захворюваності. У МОЗ кажуть, що ситуація з Covid-19 стабілізується

2059 0
Кількість хворих у лікарні зменшилася, що може свідчити про стабілізацію ситуації.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Україна вийшла на пік третьої хвилі захворюваності на Covid-19 і ситуація з хворобою почала стабілізуватися. Про це зазначив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу сьогодні, 13 квітня.

Читайте також: В Україні розпочали щеплення від Сovid-19 китайською вакциною СoronaVac

«Як і прогнозували, ми вийшли на пік захворюваності, на пік третьої хвилі. Зараз ситуація поступово почала стабілізуватися. Ми вже це бачимо по всіх регіонах, бачимо від’ємне значення по госпіталізації у лікарні», – каже він.

За його словами, минулого тижня госпіталізували на 2 тис. пацієнтів менше, ніж на позаминулому. Також стабілізувалась і знизилася кількість викликів швидкої допомоги.

Читайте також: У Львові готуються відновити роботу початкових шкіл, ринків і літніх майданчиків

Нагадаємо, у четвер, 15 квітня, у Львові розглянуть можливість відновлення роботи промислових ринків, літніх майданчиків та офлайн навчання у початковій школі. Загалом, посилений карантин у Львові продовжили до 19 квітня. Наразі дитячі садочки у Львові працюють у режимі чергових груп для дітей, батьки яких працюють. Громадський транспорт – у режимі спецперевезень, а безкоштовний проїзд для всіх пільгових категорій призупинили.  Магазини непродовольчої групи та будівельних товарів працюють лише навинос та за попереднім замовленням. Непродовольчі ринки, а також змішані ринки (продовольчої та непродовольчої групи товарів), мають бути зачинені.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!