Tvoemisto.tv разом із Міськом Барбарою запускає аудіопроєкт для дітей

3943 0
Казки і оповідання зазвучать відомими для львів'ян голосами.
Фотоколаж Дмитра Тарадайки

Фотоколаж Дмитра Тарадайки

Медіа-хаб «Твоє місто» започатковує аудіопроєкт «Слухай українською». Першою начитаною книгою стане «Мед і Паштет – фантастичні вітрогони» видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га», яку озвучить музикант і актор Місько Барбара.

«Через засилля іншомовного контенту у нашому інформаційному просторі ми уже давно планували створити свою серію подкастів чи аудіоказок з якісним українським контентом. Ми поспілкувалися із львіськими виконавцями і зараз спільно з музикантом і актором Міськом Барбарою почали серію таких читань із книги львівської письменниці, яку визнали кращою дитячою книгою 2020 року за версією ВВС «Мед і Паштет – фантастичні вітрогони», – розповів керівник медіа-хабу «Твоє місто» Тарас Яценко.

Читайте також: Книга львів'янки Уляни Чуби перемогла у номінації «Дитяча Книга року ВВС»

Усі начитки сучасної та класичної літератури матимуть своє театрально-музичне оформлення. Оповідання та інші твори зазвучать відомими для львів'ян голосами.

«Ми хочемо цим проєктом привернути увагу до потреби слухати якісний, свій аудіоконтент, бо це зручно, де б ти не був, у дорозі, вдома чи на прогулянці», – зазначив Тарас Яценко.

Ідею озвучувати сучасні українські книжки підтримав музикант і актор Місько Барбара.

«Ми вирішили почати з дитячих книжок, вже озвучили перший розділ книги Уляни Чуби «Мед і Паштет – фантастичні вітрогони». Мені самому цікаво було прочитати цю книгу, хоча вона для дітей. На сьогодні важливо створювати український контент, особливо для дітей. Адже зараз не так багато аудіокнижок українською мовою, а хочеться, щоб її було більше», – розповів музикант.

Першу серію тривалістю 13 хвилин слухайте уже завтра, 2 червня, на сторінці медіа-хабу Tvoemisto.tv у Фейсбук та на Ютуб-каналі

Зазначимо, що книга львів'янки Уляни Чуби видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га» «Мед і Паштет – фантастичні вітрогони» перемогла у номінації «Дитяча Книга року ВВС 2020». Героями книги львівської письменниці є кролик Паштет і ведмедик Мед. Вони сердечні приятелі. Паштет – вправний кухар, а Мед – вдячний гурман. На мотоциклі друзяки мандрують світом – Франція, Карпати, пів­острів Зелених... Попереду в них – безліч пригод. Книга відсилає читача до багатьох класичних творів дитячої літератури.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!