У Львові розпочався суд у справі нібито образ Зеленського Фединою та Звіробій

2498 0
Онлайн трансляцію на своїй сторінці у Фейсбук проводить сама Софія Федина.
Фото: 5 канал

Фото: 5 канал

Галицький районний суд Львова 27 жовтня розпочав розгляд справи нібито образ президента Володимира Зеленського, у якій фігурують народний депутат від «Європейської Солідарності» Софія Федина і волонтерка Маруся Звіробій.

Онлайн трансляцію на своїй сторінці у Фейсбук проводить сама Софія Федина.

Як заявила Прямому нардепка фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина, це перше підготовче засідання. Місце проведення у Галицькому суді вона пояснила тим, що згідно з законом це має бути за місцем скоєння конкретної дії, щодо якої йде судовий розгляд.

«А це була кав’ярня «На Бамбетлі», яка на Площі Ринок знаходиться у Галицькому районі міста Львова. Тому саме у Львові», – каже вона.

За її словами, на підготовче засідання мають з’явитися усі сторони. Зокрема, не тільки адвокати і представники, а мають бути обвинувачені, і сам потерпілий президент Володимир Зеленський.

«Ми на це дуже чекаємо і будемо вимагати у законному порядку, щоб без нього розгляду не було», – додала вона.

Як повідомлялося, слідчі ДБР наприкінці листопада 2019 року направили на погодження до Генпрокуратури проєкт повідомлення про підозру Федині та Звіробій.

Справу порушено за фактом їхніх нібито образливих висловлювань на адресу Зеленського 26 жовтня 2019 року.

Оновлено. Судове засідання перенесли на 10 листопада, на 11 год.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!