У львівських вишах зросла вартість навчання. Де і наскільки

2383 0
Вартість практично усіх спеціальностей у порівнянні з 2020 роком зросла від 2 до 8 тис. грн.
фото: unsplash.com/Eliott Reyna

фото: unsplash.com/Eliott Reyna

Цього навчального року практично у всіх львівських вишах зросте вартість навчання. У порівнянні з минулим роком ріст становитиме від 15% і до 30%. Наприклад, на найпопулярніші спеціальності Національного університету «Львівська політехніка», як-от «Інженерія програмного забезпечення», «Системний аналіз», «Кібербезпека», «Інформаційні системи та технології», «Філологія» тощо вартість у порівнянні з 2020-м зросла на 5-8 тис. грн.

Вартість за навчання на цей навчальний рік у Львівському національному університеті ім. Івана Франка у порівнянні з попереднім буде вищою на 11%-19% залежно від спеціальності.

Читайте також: Стали відомі найпопулярніші серед абітурієнтів спеціальності у 2021 році. Перелік

Ціна змінилася від 13% до 30% і в Українському католицькому університеті. Це – приватний неприбутковий навчальний заклад, який не отримує державного фінансування, однак надає стипендії (часткове або повне покриття вартості навчання) студентам, які не можуть оплатити самостійно вартість навчання.

За останній навчальний рік ціни за навчання у Львівському державному університету внутрішніх справ на контракті зросли приблизно на 15%. Водночас у «Національному лісотехнічному університеті України» ціна за навчання на таких спеціальностях, як-от «Дизайн», «Економіка», «Облік і оподаткування», «Менеджмент», «Комп’ютерні науки», «Інформаційні сиcтеми та технології», «Архітектура та містобудування» порівняно з минулим роком вона зросла трішки більше, ніж на 6,5 тисяч. Нині вона становить по 29 650 на рік.

Читайте також: Що написали абітурієнти у творах на ЗНО

У Львівському інституті менеджменту за останній рік вартість навчання на бакалавраті денної форми змінилася на більш ніж 2 тисячі грн.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv дізналося у львівських вишів, скільки там коштує рік навчання за контрактом на найдорожчих спеціальностях. Йдеться про здобуття рівня бакалавра та денну форму навчання. Детальніше про це читайте за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!