У Львівському ОХМАТДИТі лікують 3-річну дівчинку із коронавірусом, яка на апараті ШВЛ

12949 0
Дитина на апараті ШВЛ перебуває з середини вересня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Трирічна дівчинка з Миколаївщини, яка у середині вересня поступила у львівську дитячу лікарню ОХМАТДИТ і якій діагностували Covid-19, знаходиться у вкрай у важкому стані. З 15 вересня вона киснево-залежна – її підключили до апарату ШВЛ. Про це Tvoemisto.tv повідомила директорка Львівської дитячої лікарні ОХМАТДИТ Олександра Бурда.

Читайте також: 14-річна дівчинка з хворобою Кавасакі у Львові одужує і готується

Олександра Бурда каже, що зі слів батьків дівчинки, в їхній родині ніхто на Covid-19 не хворів. Де дитина могла підхопити коронавірус, також не знають.

«До госпіталізації дівчинку 3 дні лікували вдома. У неї була гарячка та кашель. До нас дитина поступила всередині вересня у важкому стані, її відразу підключили до апарату ШВЛ. Тобто, газообмін в легенях дитини настільки порушений, що кисень не засвоюється в організмі, тому її були змушені під’єднати до апарату кисню. Дівчинка у медикаментозному сні. Якісь прогнози зараз давати рано», – сказала Олександра Бурда.

Директорка розповіла, що при поступленні в лікарню дитині зробили експрес-тест. Він виявився від’ємний, проте важкість стану дитини наштовхнула лікарів на думку, що це таки може бути ковідна пневмонія. ПЛР-тест показав позитивний результат.

«Учора в лікарні провели консиліум із залученням багатьох спеціалістів та підкоригували лікування. Зараз дитина отримує всі необхідні медикаменти. Більшістю забезпечуємо ми, проте дещо батьки змушені купувати самі. Якогось особливого лікування наразі не потрібно», – додала Олександра Бурда.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

На сьогодні, у дитячій лікарні ОХМАТДИТ знаходяться 15 дітей. Семеро з них госпіталізували за останню добу. Здебільшого малі пацієнти поступають з проявами загальної інтоксикації, як при грипі – гарячка, блювота. Пневмоній не багато.

Нагадаємо, 14-річна дівчинка з хворобою Кавасакі, яка напередодні перехворіла на Covid-19, одужує і готується до виписки. Дитина ще деякий час має бути під наглядом педіатра, судинного хірурга та кардіолога.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!